Sol Picó ompli de purpurina els escenaris valencians amb ‘Malditas plumas’

L’artista alcoiana torna amb un cabaret desconstruït que incorpora la paraula per primera vegada en la seua trajectòria

La coreògrafa alcoiana Sol Picó torna als escenaris valencians amb 'Malditas plumas' / À Punt NTC

La coreògrafa alcoiana Sol Picó tenia un somni: ser vedet de revista. D'aquell desengany va nàixer una artista versàtil que ha acabat fent un espectacle que homenatja el teatre de varietats i del qual és autora, directora, coreògrafa i estrela.

Malditas plumas és un cabaret deconstruït que homenatja el teatre de varietats dels anys vint. Decadència de revista que ironitza amb el món dels lluentons i les plomes. Als 55 anys, la Picó ballarina no es planteja deixar l'escena. 

Disciplines heterogènies s'ajunten a l'escenari per a donar forma a una obra que per primera vegada en la seua trajectòria incorpora la paraula a través dels textos de Cristina Morales, la guanyadora del Premi Nacional de Literatura 2019. 

Instal·lada a Barcelona, passa la vida entre els escenaris i La Piconera, el seu refugi i espai de creació a tocar de Montjuïc, que, en plena pandèmia, es va convertir en plató d'assajos solitaris. Poc després estrenà al paranimf de l'UJI de Castelló de la Plana.

Sol Picó ha donat el tir d’eixida aquest dissabte a l'Auditori Municipal de l'Eliana a la seua gira amb Malditas plumas per al 2023, que recorrerà altres punts del País Valencià. Les pròximes parades les farà a Sagunt el 20 de gener, a Gandia el 3 de febrer i a Elx el 25 de febrer, tres oportunitats més per a descobrir la Picó més cabaretera.

També et pot interessar

stats