Les societats musicals de Bunyol s'uneixen en la 48a edició del concert Mà a mà

L'Artística i l'Harmònica celebren aquest programa no competitiu cada estiu des del 1974

Un assaig a Bunyol per al concert Mà a mà / 'À Punt NTC'
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
17 d'agost 2023 - 16:26 Actualitzat: 18 d'agost 2023 - 09:44

Les dues bandes de Bunyol afinen instruments per a la convocatòria d'aquest dissabte. La 48 edició del concert on la Simfònica i l'Artística, les dues societats musicals del municipi, interpreten un programa no competitiu, però exigent al màxim. És el concert Mà a mà. 

En un bàndol, el Centre Instructiu Musical l'Harmònica, que amb el malnom el Litro genera adhesió o rivalitat encesa. Com a oponent, la Societat Musical l'Artística, més coneguda com els Feos. No és una competició ni un certamen el que preparen. Però des del 1974, la picabaralla musical sona a afany per superar al bàndol contrari.

El concert Mà a mà que s'assaja a Bunyol obeeix a un cara a cara que protagonitzen les dues bandes originàries del municipi. Un repte difícil on conjuntar molts músics alhora, un treball que implica "encaixar constantment un puzle", com assenyala el director de l'Artística, Mario Ortuño. En el mateix sentit apunta el director de l'Harmònica, Saül Gómez: "Imagineu-vos 180 músics tocant alhora passatges frenètics".

Cada agost, i ja van 48 edicions, s'enfronten musicalment a l'auditori a l'aire lliure de Sant Lluís. Ho faran aquest dissabte, coincidint amb les festes patronals. 

Declarada d'Interés Turístic Autonòmic, no hi ha premi ni guanyador. La complexitat de les composicions i l'habilitat acurada a interpretar-les, assegura una convocatòria per a donar la nota.

També et pot interessar

stats