Sis mil quilos de pólvora faran tremolar Elx en la Nit de l'Albà

Aquest dissabte a les 23:30 Elx celebrarà aquest espectacle pirotècnic en honor de la Mare de Déu de l'Assumpció, l'únic declarat festa d'interés turístic nacional

La Nit de l'Albà se celebra cada 13 d'agost en honor de la Mare de Déu de l'Assumpció / À Punt NTC

Elx està en plena celebració de les festes grans i una de les cites indispensables en la programació és la Nit de l'Albà. És l'únic espectacle pirotècnic declarat festa d'interés turístic nacional, que enguany té lloc en 22 punts de la ciutat i que té com a gran atracció la palmera de la Mare de Déu de l'Assumpció, la més gran del món.

Aquesta palmera la disparen a la mitjanit des de la torre de la basílica de Santa Maria i fa 700 metres de diàmetre, 300 d'altura i 1.300 coets, tot preparat de manera artesana per la pirotècnia Ferrández. Es calcula que uns 2.800 quilos de pólvora eixiran de les seues instal·lacions. Així mateix, com és tradició, moments abans es llançaran les palmeres, juntament amb les del veïnat il·licità, que també participa en la Nit de l'Albà amb palmeres que llancen des dels terrats.

Un total de sis mil quilos de pólvora que faran un verdader terratrémol a Elx durant 45 minuts aquest dissabte, en una nit molt esperada després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia.

Enguany l'Ajuntament ha incrementat el pressupost perquè la Nit de l'Albà guanye en espectacularitat. Una de les novetats és que s'han millorat els punts de llançament des dels barris d'Altabix, el Pla, el Sector V i Carrús, amb la finalitat que es puga gaudir de prop en més punts de la ciutat.

En total enguany hi haurà 22 punts de llançament, contra els 15 del 2019 i es dispararan des de catorze terrasses, enfront de les deu el 2019. Des de terra es llançaran a l'avinguda de Vicente Quiles, el pont del Ferrocarril, el passeig de l'Estació, el carrer de la Diagonal del Palau i el pont d'Altamira, a més de des dels nous punts: la plaça 1 de Maig, el jardí d'Andalusia i el carrer de Marià Benlliure.

Ampli dispositiu de seguretat

Prop de 3.000 membres (uns 1.300 més que el 2019) integren el dispositiu que vela per la ciutadania i els visitants durant les festes, especialment durant aquesta nit i la de diumenge, en què es desplegaran 300 i 400 agents respectivament, amb motiu de la Nit de l'Albà i la Roà.

També et pot interessar

stats