La sexualitat i la fugida del camp a la ciutat arriben al festival Cinema Jove

El certamen, que se celebra a València del 21 al 28 de juny, se situa com a referent en el món de les websèries.

L'organització del festival, aquest dimarts durant la roda de premsa
L'organització del festival, aquest dimarts durant la roda de premsa / Europa Press

Preguntes sobre la mort, la sexualitat i la fugida del camp a la ciutat prenen forma de pel·lícula en el festival internacional Cinema Jove. En poc més de dues setmanes, del 21 al 28 de juny, teatres i locals de València projectaran els deu treballs que competeixen en la secció oficial de llargmetratges, els quals provenen de cultures diverses com la Xina, Corea del Sud, Israel o el Brasil, i d’altres més pròximes com Alemanya o els Països Baixos.

“La joventut dels directors fa que parlen moltes vegades de si mateixos, de l'entorn que els envolta o de conflictes de l'adolescència que els són pròxims”, ha explicat en roda de premsa Carlos Madrid, director del certamen. Quatre dels treballs coincideixen a retratar el duel adolescent davant la pèrdua recent d'un progenitor, com Los miembros de la familia, de l'argentí Mateo Bendesky, en la qual dos germans es queden atrapats en una ciutat quasi deserta per a tractar de complir els últims desitjos de sa mare morta. En la comèdia independent estatunidenca Thunder Road, de Jim Cummings, un oficial de policia s'enfronta a una crisi personal després d'un divorci i la mort de sa mare.

La noruega Harajuku, d'Eirik Svensson, reflexiona sobre la figura del pare absent i arranca amb el suïcidi de la mare de la protagonista, una xiqueta de quinze anys aficionada al manga, que somia viatjar a Tòquio i s'evadeix del seu dolor projectant evocacions i fantasies en forma d'anime. A més, en la secció oficial i dins de l'apartat de curtmetratges es disputaran el màxim guardó 49 propostes de diferents gèneres, sis de les quals són valencianes, mentre que en el marc de les websèries concursaran 13 produccions.

Referent de les sèries digitals

La coordinadora, María Albiñana, ha destacat l'aposta per les websèries i situa el valencià com “un dels pocs festivals d'Espanya i del món” que dediquen part del seu contingut a aquest format, que ha definit com “una altra forma de fer cinema”. Albiñana ha ressaltat l'auge d'aquest gènere en el canvi social de consum audiovisual, fomentat per les plataformes de distribució d'aquest tipus de continguts.

També et pot interessar

stats