Així serà el centre de congressos d'Alacant: 26.000 metres quadrats al port i un auditori per a 2.000 persones

L'avantprojecte amb el lema "San Carlos" ha sigut triat este dilluns per unanimitat com a guanyador del concurs

El projecte guanyador del futur Centre de Congresos d'Alacant
El projecte guanyador del futur centre de congressos d'Alacant / Diputació d'Alacant

L'avantprojecte amb el lema "San Carlos" ha sigut triat este dilluns per unanimitat com el guanyador del concurs per a triar el futur centre de congressos d'Alacant amb 88 punts; s'ha revelat hui durant l'acte públic d'obertura de sobres. El seu autor és l'arquitecte Juan Pablo Rodríguez Frade en representació d'una UTE. El jurat ha valorat el "caràcter rotund i emblemàtic" del plantejament, que té "un alt grau d'abstracció, que estableix una interessant relació entre mar i ciutat". "La proposta ofereix un espai interior de gran qualitat molt atractiu per al desenvolupament de les activitats proposades. Es valora la relació visual amb la mar des dels principals espais interiors", ha destacat el jurat.

San Carlos comptarà amb una dotació econòmica de 108.900 euros. Es construirà al port d'Alacant sobre una superfície de 26.000 metres quadrats, dels quals 18.000 correspondran a l'edifici. Disposarà d'un auditori amb capacitat per a 2.000 persones, un altre per a 500 i una sala de conferències per a 300 assistents, així com un aparcament per a uns 300 vehicles. Així mateix, comptarà amb una àrea d'exposicions, despatxos, saló multiusos i sala de premsa.

En l'acte públic d'obertura de sobres del concurs han participat el president de la Diputació d'Alacant, Toni Pérez; l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala; el president de l'Autoritat Portuària d'Alacant, Luis Rodríguez; la diputada d'Arquitectura, Carmen Sellés i la secretària del jurat i cap del servei de Documentació i Administració de l'Àrea d'Arquitectura, Encarna Martínez, que ha sigut l'encarregada de la lectura de la decisió del jurat.

També et pot interessar

stats