Barcala i Mazón signen el protocol per a un centre de congressos d'Alacant de "referència mundial"

Es convocarà un concurs d'arquitectura internacional per al disseny d'un projecte icònic ubicat al port d'Alacant que costarà 50 milions d'euros

Barcala i Mazón han signat el protocol aquest dilluns
Barcala i Mazón han signat el protocol aquest dilluns / Ajuntament d'Alacant

El president de la Diputació Provincial d'Alacant, Carlos Mazón i l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, han signat aquest dilluns el protocol general d'actuacions pel qual es regirà la construcció i futura gestió del Centre de Congressos de la Ciutat d'Alacant.

L'objectiu marcat pels dos mandataris és convocar un concurs d'arquitectura internacional per al disseny d'un projecte amb una inversió que rondarà els 50 milions d'euros, i que finançarà la institució provincial i el consistori.

Luis Barcala ha manifestat que serà "una icona per a la ciutat d'Alacant recognoscible internacionalment". Al mateix temps ha ressaltat "l'acord i el consens mai abans aconseguit" entre Ajuntament, Diputació i Autoritat Portuària per a desenvolupar aquesta infraestructura "fonamental per a la ciutat i la província d'Alacant".

Impacte en el turisme de congressos

L'alcalde ha explicat que s'estima en 22,5 milions d'euros l'impacte anual del turisme de congressos a la ciutat en l'actualitat i que la projecció que es realitza amb el Centre de Congressos és aconseguir els 40 milions i doblar els 25.000 visitants de congressos anuals que es registren ara com ara.

El president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, ha insistit que es tracta d'una obra "d'envergadura i de gran projecció". També ha ressaltat que el seu emplaçament és icònic, perquè "mai com hui el port d'Alacant i la ciutat han estat tan connectats i aquest puntal cal saber aprofitar-lo".

La Diputació ja ha consignat enguany els primers 250.000 euros per a licitar l'avantprojecte de l'obra i ha anunciat un termini, una vegada finalitzat aquest tràmit, d'uns sis o set mesos per a disposar del projecte.

En aquest sentit, Mazón ha manifestat que espera que abans de final d'any "puguem tindre el projecte acabat per a poder licitar la seua execució en les primeres dates del 2023".

També et pot interessar

stats