La Senda del Poeta recupera el recorregut presencial després de tres anys de pandèmia

Per primera vegada s’atorgarà el premi al senderista de l’any, a l'associació Orihola Cultural i a Francisco Esteve

Cartell promocional de la Senda del Poeta 2023
Cartell promocional de la Senda del Poeta 2023 / Universitat Miguel Hernández

La Senda del Poeta dedicada a Miguel Hernández, que travessa deu poblacions del sud vinculades a la vida i obra del literat —des de la seua Oriola (Baix Segura) natal fins a Alacant, on va morir— recupera el 2023 el recorregut presencial, després de tres anys de pandèmia que van obligar a suspendre-la el 2020 i a limitar la celebració a activitats virtuals en les dues convocatòries següents.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el director general de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, en l'acte on s'ha presentat la 27a edició d'aquest itinerari cultural, turístic i mediambiental, en què participen la Diputació d'Alacant, la Universitat Miguel Hernández (UMH), la Fundació Miguel Hernández i l'Associació d'Amics de Miguel Hernández.

A la presentació, a l'Ajuntament d'Elx, han assistit representants d'Albatera, Alacant, Callosa de Segura, Crevillent, Coix, la Granja de Rocamora, Oriola, Redovà i Sant Isidre, localitats per on discorre la senda i afectades així mateix en les diverses activitats previstes al llarg del recorregut.

Martí ha celebrat que siga possible que enguany es torne a recórrer els 68 quilòmetres que componen el camí i gaudir d'aquesta iniciativa que ofereix “una opció d'oci educatiu per a persones de totes les edats i que combina cultura, turisme, medi ambient, memòria històrica i convivència intergeneracional”.

Molt més que un itinerari

Aquesta edició se celebrarà els dies 24, 25 i 26 de març, jornades en què es recorre molt més que un itinerari, ja que la Senda és "una ruta plena de versos, de paisatges, d'agermanaments i de companyonia, de persones disposades a reviure i reivindicar la figura de Miguel Hernández”. 

L'edició número 27 reconeix, per primera vegada, dos senderistes de l'any: d'una banda, l'Associació Oriola Cultural, dedicada al reconeixement de la vida i obra del poeta, i d'una altra, Francisco Esteve, un dels principals impulsors de la Senda, des que la van crear, el 1998.

Activitats de l'edició

La Senda començarà, com és habitual, a Oriola, on, a més d'entregar les mencions de senderista de l'any, hi haurà un recital poètic a càrrec de l'alumnat de diversos col·legis públics de la localitat natal del literat.

El recorregut continuarà per Redovà, Callosa de Segura, Coix, la Granja de Rocamora, Albatera, Sant Isidre, Crevillent, Elx, el Rebolledo i acabarà al cementeri d'Alacant, davant dde la tomba de Miguel Hernández.

Al llarg del camí estan previstos recitals d'obres del poeta, menjars, actuacions musicals i recepcions als senderistes, que també rebran atenció podològica i de fisioteràpia gratuïta a càrrec dels estudiants de la UMH, al pas pel municipi d'Elx.

També et pot interessar

stats