Sánchez anuncia un pla perquè els majors de 65 puguen anar al cinema els dimarts per dos euros

La proposta, que s'aprovarà dimarts que ve al Consell de Ministres, suposarà una inversió de deu milions d'euros

Gent espera que comence una pel·lícula en una sala de cine
Gent espera que comence una pel·lícula en una sala de cinema

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest diumenge que el Consell de Ministres aprovarà un programa de foment de la cultura perquè els majors de 65 anys puguen anar al cinema els dimarts per dos euros.

"Hem de fer de la cultura una política d'Estat, totes i cadascuna de les comunitats autònomes, els municipis i per descomptat, el Govern d'Espanya". Així ho ha dit Sánchez durant un míting a Puertollano (Ciudad Real) acompanyat del president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, i la ministra de Política Territorial i portaveu del govern, Isabel Rodríguez, entre altres.

Les sales de cinema representen un dels sectors més afectats per la pandèmia i per l'auge de les plataformes de streaming. El pla suposarà una inversió de deu milions d'euros, segons han detallat fonts socialistes.

La mesura es desenvoluparà en col·laboració amb les principals associacions del sector de l'exhibició, que representen més del 90% de les sales. Per a posar-la en marxa, el govern acordarà amb el sector la possibilitat d'establir un altre dia a preu reduït per a majors en funció de les especificitats de les sales en cada territori, ja que hi ha municipis en els quals només obrin els caps de setmana.

També et pot interessar

stats