“Depenent del temps que dure la crisi tornaran a obrir les sales de cine o no”

Antonio Such, de l'Associació Valenciana d'Empresaris de Cine, demana ajudes per a pagar el lloguer de les sales.

“Depenent del temps que dure la crisi tornaran a obrir les sales de cine o no”
“Depenent del temps que dure la crisi tornaran a obrir les sales de cine o no”

És divendres i, per tant, seria dia d'estrenes als cinemes, però no serà possible perquè comença el quint cap de setmana sense projeccions.

Durant la primera quinzena de març l’afluència a les sales de cine va marcar un descens sense precedents que va acabar amb el tancament de totes el 15 de març, quan es va decretar l’estat d’alarma. Això suposa que els empresaris no tenen ingressos des de fa més i mig però sí que tenen gastos, el més important, el lloguer de les sales.

Segons Antonio Such, president de l’Associació Valenciana d’Empresaris de Cine i Gerent i programador dels cines Babel de València, el ingressos del sector han caigut a 0 i, si la crisi s'allarga, les sales de cine hauran de tancar. La clau està en el temps que dure la crisi i, depenent d'això, podran resistir o no.

Explica Such que a la Comunitat Valenciana hi ha unes 500 sales de cine ara mateix tancades i això deixa sense faena a totes les persones que treballen en el sector de la distribució i l'exhibició de pel·lícules.

La junta directiva de l'associació d'empresaris de cine s'ha reunit de manera telemàtica i la conclusió a la qual han arribat és que o reben ajudes de l'administració, sobretot per a pagar el lloguer dels espais, o depenent del temps, hauran de desaparéixer.

També et pot interessar

stats