Samantha Hudson tanca el festival de cultura LGTBI+ Diversa a Elx

Aquest diumenge continuen les activitats amb un taller familiar

L'artista mallorquina, al festival Diversa d'Elx aquest dissabte
L'artista mallorquina, al festival Diversa d'Elx aquest dissabte / Ajuntament d'Elx

El festival de cultura LGTBI+ Diversa d’Elx, que des de 2008 busca visibilitzar la realitat del col·lectiu, ha tancat l’edició d'enguany amb el concert de l’artista multidisciplinària i activista Samantha Hudson i la música de Gaspar Blaya DJ en l’escorxador.  

Enguany, l’eslògan ha sigut “Més visibles, més possibles” i hi han participat vora 3.000 persones. De titularitat municipal i organitzat per un grup de persones voluntàries, aquest esdeveniment va donar el tir d’eixida el dia 10 i aquest diumenge presenta l'última activitat oficial, un taller familiar titulat “Amb el meu papà, amb la meua mamà”.  

Durant els nou dies de festival, s’han desenvolupat debats relacionats amb la situació de les persones LGTBI+ als centres penitenciaris o el ciberactivisme jove, activitats vinculades a l'esport a través de l'associació DIMOVE i  tallers per a la xicalla. El 90% de la programació ha completat l’aforament. 

Samantha Hudson i Víctor Sánchez, de l’Equip Diversa, s’han encarregat de llegir el pregó, escrit per Carmen Benito. S'hi ha reivindicat la tasca de l'activisme per l’alliberament de gais, lesbianes, bisexuals, persones trans i altres dissidències. 

“Aquestes lluites han tirat murs a patades, han tombat portes a colps de taló, han obert camins”, ha emfasitzat el pregó, que també ha valorat la importància de l’educació inclusiva. 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, també ha participat en l’acte de cloenda i ha reivindicat que no es pot fer “ni un pas arrere en drets, llibertat, diversitat i igualtat”.

També et pot interessar

stats