El Saló del Còmic de València reuneix més de 200 expositors i 120 autors

La cita, que comença divendres a Fira València, ofereix tallers, conferències, desfilades de 'Star Wars' i connexions amb la NASA.

El Saló del Còmic de València se celebra a Fira València fins diumenge
El Saló del Còmic de València se celebra a Fira València fins diumenge / @SalonComicVlc (Twitter)

El Saló del Còmic de València obri les portes aquest divendres a Fira València amb infinitat d'activitats durant tot el cap de setmana, més de 200 expositors del món del còmic i il·lustració, 120 autors nacionals i internacionals i estrelles de cinema i televisió com el nord-americà Jack Quaid, de la sèrie The boys, l'estrela de La casa de papel Jaime Lorente o el televisiu Carlos Areces.

La cita ha programat més d'un centenar de tallers, xarrades i conferències per a xiquets i majors. Des de desfilades de Star Wars a concursos de cosplay, connexions amb la NASA o exposicions sobre la història del còmic.

El millor de l'escena espanyola i internacional del còmic

El bon aficionat al còmic no deixarà passar l'oportunitat d'estar al costat dels seus autors favorits. Alguns tan destacats i reconeguts a escala internacional com el guionista de Joker, el nord-americà Brian Azzarello, o el dibuixant de Hulk, el brasiler Joe Bennett. Al costat d'ells, el saló també reuneix una bona mostra del millor de l'escena francòfona del còmic, amb autors com Salomé Joly, Charles Berberian, Frédéric Legrain, Éric Malaltie o Jean-Louis Tripp.

No obstant això, el gran atractiu per als autèntics fans del còmic serà la possibilitat de trobar-se amb autèntiques llegendes del còmic espanyol, com Nazario, Paco Roca, Jordi Bernet, Kim, Sento, Manel Gimeno, Mario Torrecillas o Cristina Durán.

Exposicions sobre Àfrica, l'assetjament o la realitat LGTBI al còmic

Així mateix, les jornades comptaran amb les exposicions "Veus LGTBI en el còmic", en la qual participaran autors que han emprat el còmic com a vehicle de les seues històries, i "Còmic africà. Una veu que no cessa", en la qual professionals com Al'Mata, Mahmoud Benamar i Didier Kassaïque expressen a través d'aquest llenguatge la vida a Àfrica i el fenomen migratori. També es podrà veure "Silencioses", que retrata l'assetjament de carrer que pateixen les dones.

El saló també ha programat una infinitat d'activitats dirigides especialment per al públic infantil. De fet, comptarà amb la presència de youtubers com Jape, Tomos i Grapas, Mr. Vicio o Loulogio, així com tot l'univers del món cosplay.

També et pot interessar

stats