Les sales de cine estrenen ‘Goerlich: el arquitecto que soñó su ciudad’

Aquest documental en què participa À Punt reivindica la figura de qui va ser l'arquitecte major de València durant 25 anys

Javier Goerlich va ser responsable de més de 600 edificis a València / À Punt NTC

Aquesta setmana s'estrena en sales de cine Goerlich: el arquitecto que soñó su ciudad, un documental on participa À Punt Mèdia i que reivindica la figura de qui va ser durant un quart de segle l'arquitecte major de València. El valencià Javier Goerlich va ser responsable de més de 600 edificis a la ciutat, i també autor de la configuració urbana actual.  

El recorregut que proposen els guionistes i directors Daniel Luna i Eva Vizcarra és alhora físic i vivencial. La mateixa ciutat, València, parla amb l'espectador, i ho fa a través dels edificis i les actuacions urbanístiques de Goerlich. “Va fer el que va fer pel sentit que tenia de la integritat professional, però mai es va casar amb ningú. Només tenia l’objectiu de millorar la ciutat de València”, assegura Luna. 

Arquitecte major de València al llarg de 25 anys, la seua producció supera els 1.200 edificis, la meitat dins de la capital, mentre que Santiago Calatrava només en té huit. Un és famós, mentre que Goerlich continua sent un desconegut. 

La veu i l'experiència d'artistes valencians que han viscut i han transitat pels espais dissenyats per Goerlich filen aquest retrat col·lectiu que determina la seua significació. 

També et pot interessar

stats