Les sales de cine de la Comunitat Valenciana van rebre un 29% més d'espectadors durant el 2023

Més del 75% dels ingressos arribaren per l'assistència a pel·lícules estrangeres

Una sala de cine, en arxiu
Una sala de cine, en arxiu / GVA

L'any passat va ser positiu per a les sales de cine valencianes. Així es desprén, si més no, de les últimes dades publicades pel Ministeri de Cultura. Durant l'any passat 8,9 milions de persones anaren al cine a la Comunitat Valenciana, xifra que suposa dos milions més d'espectadors que durant el 2022, un 29% més.

Les dades estan en l'Estadística de Cinematografía: producción, exhibición, distribución y Fomento corresponent al 2023, que ha publicat hui dijous el Ministeri de Cultura. I reflecteixen que el bon moment de les sales valencianes està en línia amb el que va ocórrer al conjunt d'Espanya, on el repunt d'espectadors es va situar en el 30% (76,6 milions d'espectadors).

Les sales de cinema valencianes van recaptar 55,2 milions d'euros l'any passat, mentre que el 2022 esta xifra era de 41,6 milions d'euros (75,3% del total). D'este total, 46,3 milions d'euros s'ingressaren per l'assistència de públic a veure pel·lícules estrangeres i 8,9 milions pel cinema espanyol. A la Comunitat Valenciana es van exhibir 722 pel·lícules durant el 2023, que són 81 més que un any abans i la dada més alta des que el Ministeri publica esta estadística, el 2019.

Entre les dades que inclou l'informe, Cultura xifra en noranta els cines que funcionen a la Comunitat Valenciana i 428 les sales operatives.

També et pot interessar

stats