Sagunt a Escena torna a l'agost amb la proposta 'Recuperem l'escena'

40 propostes amb una àmplia representació de companyies valencianes.

40 propostes amb una àmplia representació de companyies valencianes
40 propostes amb una àmplia representació de companyies valencianes / @saguntaescena.

La 37a edició del festival Sagunt a Escena se celebrarà del 4 d'agost al 5 de setembre amb el lema "Recuperem l'escena" i la programació de 40 propostes escèniques, amb una àmplia representació de companyies valencianes.

El director general de l'Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, ha avançat que en tots els espais, el festival oferirà enguany diverses estrenes absolutes, entre d'altres R-Minds, la primera producció de teatre de carrer en la història de l'IVC; Saguntilíada, de Paco Zarzoso, Los nueve, de Perros Daneses, i Divina aberració, de Cashalada.

Segons Juan Vicente Martínez Luciano, director del festival, l'objectiu és que "els professionals de l'escena, les institucions i, sobretot, el públic recuperen els escenaris del festival i, per extensió, tots els escenaris de les arts escèniques valencianes després de l'obligat parèntesi".

100.000 euros més de pressupost

La Conselleria de Cultura ha organitzat el paquet de mesures reaCtivem per a ajudar i acompanyar en la represa i reconstrucció cultural valenciana a causa dels efectes provocats per la Covid-19.

Amb aquest objectiu, i en la fase de desescalada cap a la "nova normalitat", aquesta edició de Sagunt a Escena, organitzada per l'IVC i l'Ajuntament de Sagunt, compta també amb la col·laboració de la Diputació de València i de diverses entitats privades, i la Conselleria destina enguany 100.000 euros més al pressupost total del festival.

També et pot interessar

stats