El Rototom proposa a Benicàssim transformar el recinte de concerts en un espai cultural obert tot l'any

 Atenent el projecte, es podrien celebrar grans esdeveniments musicals, exposicions i cites gastronòmiques, entre altres

El Rototom proposa a Benicàssim transformar el recinte de concerts en un espai cultural obert tot l'any / À Punt NTC

El festival internacional de reggae Rototom Sunsplash ha presentat a l'Ajuntament de Benicàssim la seua proposta de reestructuració del recinte de festivals per a ampliar i potenciar la utilització com a epicentre d'esdeveniments culturals i obert al públic els 365 dies de l'any.

L'objectiu del Rototom és perfilar una proposta que optimitze l’ús de les instal·lacions dirigides ara per ara de manera exclusiva a festivals de música per a diversificar-ne l'ús.

El projecte vol transformar aquest espai de 100.000 metres quadrats en una gran instal·lació modular, capaç d'adaptar-se i configurar-se de manera senzilla en funció de l'aforament i característiques particulars de cada esdeveniment: ja siguen festivals, concerts de fins a 4.000 persones, esdeveniments musicals de gran format, exposicions i qualsevol altre tipus de cita gastronòmica, artesana, esportiva, cultural i d'oci a l'aire lliure.

El recinte, una vegada remodelat, inclou una sèrie d'elements i infraestructures fixes, l'ús de les quals dependrà de la mena d'esdeveniment que s'hi faça.

Així, la proposta inclou dos accessos; un gran parc central de 27.000 metres quadrats obert tot l'any, un escenari fix amb backstage per a concerts xicotets, dos punts de taquilles, oficines de producció i camerinos per a macroesdeveniments musicals, un servei de bar permanent, tres estructures reservades a banys i lavabos públics, infraestructures subterrànies per a les preses de llum, aigua i clavegueram, una galeria permanent per a exposicions i una llotja VIP per a concerts.

El director del festival, Filippo Giunta, ha assenyalat que Benicàssim disposa "d’unes bones instal·lacions de partida, molt ben comunicades, per la qual cosa es tractaria de fer un pas més perquè el recinte poguera consolidar-se com un referent cultural i d'oci, amb una programació anual estable i de qualitat".

També et pot interessar

stats