Les rondalles d'Enric Valor protagonitzen la sisena edició d’Espanta la Por

Enguany els protagonistes de Tots Sants seran el Dimoni Fumador, el Gegant de Romaní, la Bruixa Safranera o Queixalets

Espanta la Por dedicada a Enric Valor
Espanta la Por dedicada a Enric Valor / ETNO

La campanya "Espanta la Por: per Tots Sants, monstres valencians" celebra enguany la sisena edició protagonitzada, en aquesta ocasió, per les rondalles de l'escriptor i gramàtic de Castalla, Enric Valor.

El projecte, que va nàixer el 2016 al Museu Valencià d'Etnologia, de la Diputació de València, pretén donar visibilitat als monstres i a la rondallística valenciana.

Al llarg d'aquests sis anys s'ha convertit en un moviment que uneix moltes localitats valencianes a través de la participació dels museus locals, les biblioteques públiques i les escoles, i que es presenta com una alternativa de gran valor, alternativa tradicional a la festa de Halloween.

La iniciativa pretén donar a conéixer els monstres que van provocar por entre els més majors quan eren xicotets. Enguany els protagonistes habituals d’Espanta la Por (els dracs, les bruixes, els gegants i els dimonis) tenen noms propis de protagonistes de les rondalles d'Enric Valor: el Dimoni Fumador, el Gegant del Romaní, la Bruixa Safranera o Queixalets, com a màxim representant de la por en l’univers de Valor.

Un dels principals objectius d’aquesta cita és fomentar la lectura de la literatura popular valenciana. Per a això, l'ETNO s'ha unit a la Càtedra Enric Valor de la Universitat d'Alacant per a donar visibilitat a la important tasca de recopilació i publicació de les seues Rondalles Valencianes, que han ajudat a mantindre viu l'imaginari popular valencià.

També et pot interessar

stats