El butoni, l'home del sac o la tarasca, l’alternativa valenciana per a Halloween

Aquest dijous À Punt Mèdia oferirà una programació infantil especial amb les criatures que més espanten els xiquets.

El butoni, l\'home del sac o la tarasca, l’alternativa valenciana per a Halloween
El butoni, l'home del sac o la tarasca, l’alternativa valenciana per a Halloween

La campanya "Espanta la por! Per Tots Sants, monstres valencians", del Museu Valencià d'Etnologia, recupera els personatges populars relacionats amb la por com ara el butoni, l'home del sac o la tarasca. Tots es donaran a conéixer en una sèrie d'actes amb els quals es busca "valencianitzar el Halloween nord-americà".

D’aquesta manera, el museu oferirà una programació plena d’activitats que inclou recobrar contes, rondalles o llegendes per a reivindicar una alternativa valenciana de la festa de Tots Sants, així com fomentar la lectura de la literatura popular valenciana.

Personatges com el butoni, l'home del sac, les bruixes, la tarasca, els donyets o el drac del Patriarca seran els protagonistes d'aquesta campanya, que arribarà a més de 85 biblioteques o museus etnogràfics locals de tota la Comunitat Valenciana, des de Vilafranca fins a Santa Pola.

Programació especial d’À Punt Mèdia per Tot Sants

Aquest dijous À Punt Mèdia ha preparat una programació especial en la televisió dedicada als més menuts amb motiu del dia de Tots Sants. La programació començarà a les 7:00 h i s’allargarà de manera excepcional fins a les 14:00 h.

Set hores de programació al llarg de les quals es podran veure els programes habituals de la televisió pública, com ara Nina de l’espai, Catacric Catacrac, Júlia i Gilbert, Els Bíters, El cau de les feretes o El diari de Bita i Cora, i també altres sèries de producció aliena com ara Doreamon, Detectiu Conan o Els meus monstres i jo, entre altres. També s’emetrà la pel·lícula Les germanes vampires 2.

A més, es projectaran films de suspens i por, com ara 13 fantasmes, The Wicker Man o Frankenstein de Mary Shelley. Totes les emissions de la televisió d’À Punt Mèdia, i també la programació de la ràdio pública, es poden trobar en apuntmedia.es.

També et pot interessar

stats