A Rocafort un mural recorda Antonio Machado en els 85 anys de la mort

L'escena recrea una fotografia del poeta amb la família a la casa on va viure, Villa Amparo

El mural de Machado està inspirat en una fotografia del poeta amb la seua família / À Punt NTC

A Rocafort (Horta Nord) un nou mural recorda Antonio Machado en els 85 anys de la mort. L'escena recrea una fotografia del poeta amb la família a la casa on va viure, Villa Amparo, entre el 1936 i el 1938. "La fotografia és molt significativa perquè apareix amb la família, recolzat a la barana que donava a la séquia", ha contat Susana Martínez, regidora de Cultura.

La instantània forma part de les imatges inèdites descobertes per l'investigador segovià Aku Estebaranz. La química, l'òptica i la llum que van fer possible la fotografia s'han tornat traç, color i llenç.

A més, Estebaranz ha resolt un enigma: la titularitat d'altres fotografies de Machado, a qui va retratar un fotògraf valencià: Finezas. Això ha permés "unificar una sèrie de fotografies del poeta", segons ha explicat el mateix Estebaranz.

L'investigador també ha identificat el poeta entre els milers de negatius que el fotògraf alemany Walter Reuter va fer en el Congrés Internacional d'Escriptors. "No apareix Machado com a protagonista, són fotografies generals en què apareix amb altres intel·lectuals", ha precisat Estebaranz. Entre l'obra de Reuter també ha aparegut una imatge: la del cineasta Fernández Zúñiga.

També et pot interessar

stats