El revòlver amb què suposadament se suïcidà Van Gogh costa 162.500 euros

L'objecte ha sigut subhastat a París i ha triplicat l'estimació de venda, però es desconeix el comprador.

El revòlver amb què suposadament se suïcidà Van Gogh costa 162.500 euros
El revòlver amb què suposadament se suïcidà Van Gogh costa 162.500 euros

La casa Drouot de París ha subhastat el revòlver amb el qual suposadament es va suïcidar Van Gogh per vora 165.500 euros. Així, ha aconseguit triplicar el preu d'estimació de venda que tenien inicialment, ja què consideraven que estaria entre els 40.000 i els 60.000 euros. La identitat de la persona que l'ha comprat no s'ha donat a conéixer.

El descobriment de l'arma torna a plantejar el debat entorn de si el pintor es va suïcidar o va ser assassinat. Una biografia publicada en l'any 2011 defenia que un jove, René Secrétan, el va matar, possiblement per accident.

Però els curadors del Museu Van Gogh i la majoria d'especialistes estan convençuts que va ser un suïcidi. La pistola no ofereix una resposta definitiva, però sí que dona suport a aquesta teoria. Es va trobar l'any 1967 al camp on Van Gogh es va tractar de suïcidar l'any 1890. Segons les mostres, el revòlver havia estat soterrat entre 50 i 80 anys, per la qual cosa coincidiria amb la data de la seua defunció. A més, es tracta d'una pistola molt comuna que no s'usava per a disparar contra persones, i el fiador estava alçat, fet que indica que havia sigut disparada.

A més, el revòlver coincideix amb el relat que el doctor que va extraure la bala de set mil·límetres del cos de Van Gogh va fer. I l'emplaçament en el qual es va trobar l'arma, un camp descurat i sense ús d'Auvers, coincidia amb la descripció dels camps que Van Gogh havia estat pintant en els seus últims dies.

També et pot interessar

stats