El restaurant de Camarena, entre els deu millors del món que aposten per les verdures

És l’únic establiment espanyol que se situa en el top 10 de la cuina vegetal

Ricard Camarena, el quart per l'esquerra, junt als responsables de la resta de restaurants inclosos en la We're Smart Green Guide d'enguany
Ricard Camarena, el quart per l'esquerra, junt amb els responsables de la resta de restaurants inclosos en la 'We're Smart Green Guide' d'enguany / Ricard Camarena

Els plats de Ricard Camarena han tingut un nou reconeixement internacional: el de ser inclosos en la llista mundial dels restaurants que donen un tracte excel·lent a les verdures. L’establiment que el xef té a València ocupa la huitena posició de la We’re Smart Green Guide d’enguany, una reconeguda revista sobre gastronomia vegetal, segons s’ha desvelat aquest dilluns a Luxemburg, i és l’únic restaurant espanyol que ha aconseguit un lloc en el top 10 de la cuina vegetal.

El Ricard Camarena Restaurant, que ja té dues estreles Michelin, 1 estrela verda de sostenibilitat i 3 sols Repsol, ha escalat enguany fins a aquesta posició. L’establiment de Camarena va ocupar l’any passat el lloc que feia 33 d’aquesta llista. En anys anteriors també va estar inclòs en aquesta prestigiosa relació de restaurants que aposten per les verdures i hortalisses. De fet, el 2018 va arribar a estar en onzena posició, mentre que en 2019 va ocupar el catorzé lloc de la We’re Smart Green Guide.

L'acte també ha servit perquè Ricard Camarena haja rebut el premi al restaurant Descobriment de l'Any a Espanya 2021, per al qual també estaven nominats dos restaurants més. El Château de Bourglinster de Luxemburg ha acollit el lliurament del premi aquest dilluns.

La llista de millors restaurants vegetals del món l'encapçala La Distillerie (Luxemburg), seguit de De Nieuwe Winkel (Holanda), Vrijmoed (Bèlgica), Piazza Duomo (Itàlia), L'Osteau de Baumanière (França), L'Arpège (França), Eleven Madison Park (EUA), Ricard Camarena (Espanya), HumusxHortense (Bèlgica) i L'Air du Temps (Bèlgica).

"Suposa un reconeixement al temps que hem dedicat en els últims deu anys a desenvolupar una cuina basada en el món vegetal" Ricard Camarena

Camarena ha assegurat que tant el premi com el fet d'estar entre els deu millors restaurant vegetals del món és un reconeixement "molt important" perquè marca molt bé la trajectòria del seu equip. "Sobretot, la part important que hem dedicat els últims deu anys a desenvolupar una cuina basada en el món vegetal", ha puntualitzat. 

La We're Smart Green Guide és la publicació "més important sobre aquest tema i si reconeix el nostre treball és que hem sabut trobar el nostre lloc i que ha sigut rellevant el treball que hem fet", ha assenyalat el cuiner valencià després de rebre el premi. 

Per a desenvolupar la seua cuina, que té una marcada presència de les hortalisses de temporada, Ricard Camarena s’inspira en les persones que formen part de tot el procés de producció dels seus ingredients: "M'inspira veure que la gent creu en el projecte, des de l'agricultor fins a la gent de l'equip. Estem tots implicats i veure aquesta passió en el que fem m'inspira dia a dia", asseverava.

A més, el cuiner ha recordat que en els últims deu anys ha treballat "en una cuina basada en verdures amb molta intensitat i de manera molt orgànica".

També et pot interessar

stats