Reobri el Pati de les Sitges de Burjassot després de la restauració i la pandèmia

El monument, del segle XVI, torna a permetre visites després d'haver estat tancat des de fa quasi quatre anys

Pati de Els Sitges
Pati de les Sitges / Ajuntament de Burjassot

L'Ajuntament de Burjassot (Horta) ha reobert aquest dimecres l'esplanada del Pati de les Sitges. Aquest monument, declarat bé d'interés cultural des del 1982 i monument historicoartístic nacional, ha estat tancat des de fa quasi quatre anys, primer per l'execució de les obres de restauració del conjunt arquitectònic, després de la solsida de part del mur perimetral el 2018, i finalment per la pandèmia.

Les Sitges de Burjassot és un monument del segle XVI constituït per dipòsits destinats a emmagatzemar blat dirigit al consum dels habitants de la ciutat de la ciutat de València i de poblacions dels voltants. Així, des d'aquest dimecres i diàriament, l'esplanada del Pati de les Sitges estarà oberta de 09:00 a 21:00 hores, segons ha informat l'Ajuntament.

"Burjassot torna a tindre el seu monument més emblemàtic obert. Han passat quasi quatre anys des de l'última vegada que es va poder passejar per l'esplanada del Pati de les Sitges, i ara és el moment de tornar a fer-ho, recuperant la normalitat, recuperant un espai de festa i descans, un espai històric per a tots aquells que vulguen gaudir-lo", destaca l'alcalde de Burjassot, Rafa García, en un comunicat.

"Junts, totes les administracions que intervenen en la seua conservació, emprenem un camí per a la seua posada en valor, perquè els dos milions d'euros consignats en els pressupostos generals de l'Estat permeten el seu manteniment i la seua rehabilitació per al gaudi de tots, ara i en un futur", finalitza.

També et pot interessar

stats