L'Ajuntament de València aprova la declaració d'emergència de les Sitges de Burjassot

És el pas necessari per a iniciar les obres de reconstrucció del mur del pati que es va desplomar el passat 18 de setembre.

La declaració d'emergència és el pas necessari per a iniciar les obres de reconstrucció del mur del pati de les Sitges
La declaració d'emergència és el pas necessari per a iniciar les obres de reconstrucció del mur del pati de les Sitges

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de València ha aprovat aquest dijous la declaració d'emergència necessària per a poder iniciar l'execució de les obres de reconstrucció del mur perimetral de les Sitges de Burjassot, desplomat durant la matinada del passat 18 de setembre arran de la intensa pluja.

La regidora de Patrimoni Històric de l''Ajuntament de València, Glòria Tello, ha explicat que aquesta declaració d'emergència constitueix el pas previ necessari per a iniciar les obres de reconstrucció. "Com a propietaris d'aquest monument, des de l'Ajuntament de València volem fer tots els passos necessaris per a restaurar els desperfectes derivats de les tempestes de fa uns dies i hem coordinat diverses reunions amb les administracions afectades", ha explicat. "Hem plantejat, juntament amb la directora general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat, Carmen Amoraga, la creació d'un grup de treball amb l'Ajuntament de Burjassot i la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat per a afrontar totes les tasques necessàries per a restaurar i rehabilitar el monument de manera coordinada i efectiva", ha argumentat Tello en un comunicat.

A més, la regidora de Patrimoni Històric ha avançat que el diputat de Cultura en la Diputació de València, Xavier Rius, li ha traslladat la seua predisposició per a fer les gestions oportunes perquè la corporació provincial també puga implicar-se en aquest assumpte.

També et pot interessar

stats