El reggae torna a Benicàssim dos anys després, amb el festival Rototom

S’espera que hi acudisquen persones de 77 països

Imatge d'un dels concerts del Rototom celebrat a Benicàssim l'any 2019 / Rototom Festival.
Imatge d'un dels concerts del Rototom, celebrat a Benicàssim l'any 2019 / Rototom Festival

El festival de música reggae més multitudinari d'Europa, el Rototom Sunsplash, torna aquest dimarts a Benicàssim (Plana Alta), després de dos anys d'aturada per la pandèmia. 

Del 16 al 22 d'agost, el Rototom celebrarà la 27a edició amb 73 hores de música i més de 80 concerts i sessions als sis escenaris, on a més del reggae sonaran gèneres com el dance-hall i els ritmes afrobeats, ska, hip-hop, balkan i la cúmbia.

Burning Spear serà el cap de cartell el dia 22 d’agost, però també hi ha grans referents musicals, com els jamaicans Black Uhuru, el versàtil productor Davido i la llegendària banda dels anys seixanta The Skatalites, entre molts més. 

A més, el recinte oferirà quaranta propostes gastronòmiques internacionals, i farà una oferta d'activitats, xarrades i tallers distribuïts per una desena d'àrees culturals i d'oci. Entre els temes habituals, tractaran la sostenibilitat, el medi ambient i agroecologia, i també es tocaran assumptes com la guerra a Ucraïna i el futur complex de la geopolítica internacional.

S’espera que hi acudisquen persones de 77 països , la majoria d'Espanya, França, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit.

Instal·lacions reforçades 

L’organització ha assegurat que les instal·lacions han sigut reforçades, tant els escenaris com altres infraestructures, per evitar repetir una tragèdia com la del Medusa de Cullera (Ribera Baixa). El recinte del festival és el mateix on es va celebrar el FIB al juliol. 

Precisament el 2019, l’espai ja es va reforçar per un episodi de forts vents, encara que no eren tan intensos com els que van assolar el Medusa la matinada del passat dissabte, amb un mort i dotzenes de ferits.

També et pot interessar

stats