Rècord de subhasta en una obra de Banksy dedicada al personal sanitari

L’obra 'Game Changer' s’ha venut aquest dimarts a la casa Christie’s de Londres per 19.422.522 euros.

L'obra Game Changer, de Banksy
L'obra 'Game Changer', de Banksy / banksy.co.uk

L’obra Game Changer de Banksy s’ha venut aquest dimarts a la casa Christie’s de Londres per 16.758.000 lliures (19.422.522 euros), un rècord mundial per a un treball de l’artista britànic en una subhasta. 

La suma recaptada pel quadre, que mostra un xiquet que sosté a les mans el ninot d’una infermera amb mascareta i cap com si fora una superheroïna, va superar de llarg el preu de partida, de dos milions de lliures, i serà donada a organitzacions sanitàries i benèfiques.

En un comunicat, la corresponsable d’Art Contemporani i de Postguerra per a Europa a Christie’s, Katharine Arnold, va destacar el “significat” d’haver arribat a aquesta quantitat el mateix dia en què el Regne Unit “fa una jornada de reflexió per marcar l’aniversari del primer confinament i després d’haver-se perdut tantes vides al món”.

El misteriós artista britànic va regalar el quadre a un hospital de Southampton (Anglaterra) el 6 de maig de 2020, durant la primera onada de la pandèmia de Covid-19, en un intent per revalorar la imatge del personal sanitari com els verdaders “herois” de la nació. Banksy va acompanyar l’obra d’una nota en què va afegir: “Gràcies per tot el que esteu fent. Espere que això il·lumine el lloc un poc, fins i tot encara que siga en blanc i negre”.

L’anterior rècord de Banksy en una subhasta va ser una obra que mostrava la Cambra dels Comuns del Parlament britànic desbordada per ximpanzés. Aquesta es va vendre per 9,8 milions de lliures (11,3 milions d’euros) a l'octubre de 2019. 

També et pot interessar

stats