Una obra de Banksy s'autodestrueix després de subhastar-se per 1,2 milions d'euros

L'artista britànic revela en un vídeo que va instal·lar el mecanisme en el quadre fa anys.

El propi artista Banksy ha difós en el seu perfil oficial d'Instagram que: "L'impuls de destruir és també un impuls creatiu".
El propi artista Banksy ha difós en el seu perfil oficial d'Instagram que: "L'impuls de destruir és també un impuls creatiu".

Sense paraules. Així es van quedar les persones que estaven aquest divendres a la nit a la casa de subhastes Sotheby's a Londres. L'obra objecte de la puja era Girl with balloon (“xiqueta amb globus”), imatge icònica de l'artista britànic Banksy. Tan bon punt el subhastador feia el colp del martell que tancava la venda per 1,18 milions d'euros, la pintura va començar a autodestruir-se davant de la mirada atònita dels assistents. 

"Sembla que acabem de ser Banksy-tats" va dir el director d'art contemporani de Sotheby's en un comunicat emés després de la subhasta. "L'inesperat incident", continua la nota, "s'ha convertit de seguida en història mundial de l'art i és la primera vegada en la història que una obra es destrossa automàticament després de ser subhastada". 

El diari londinenc Evening Standard ha informat que la casa de subhastes està conversant amb el comprador de l'obra, que no ha sigut identificat, per a decidir què fan. "Mai havien viscut una situació així. Estem intentant decidir a tota pressa què significa açò en el context d'una subhasta", va afegir Branczick al rotatiu. 

Banksy revela com va preparar l'autodestrucció

El propi artista Banksy, la identitat del qual es desconeix, ha difós en el seu perfil oficial d'Instagram un vídeo on afirma: "Fa uns anys vaig instal·lar secretament una trituradora en l'obra per si en algun moment eixia a subhasta". Respecte a les raons, poc més se sap. Només una cita que inclou en la publicació d'Instagram que diu: "L'impuls de destruir és també un impuls creatiu". 

El quadre Girl with balloon data de 2006 i està inspirada en un grafit que havia pintat anteriorment l'artista en un carrer de l'est de Londres i que el 2017 va ser elegida l'obra favorita del Regne Unit. Originari de la ciutat anglesa de Bristol, Banksy es va fer famós pels seus subversius grafits que apareixien en diverses parts del món. 

També et pot interessar

stats