Quique Dacosta es manté entre els 100 millors restaurants del món i escala posicions

El restaurant, amb tres estreles Michelin, se situa com el 74é millor del món 

El xef Quique Dacosta fa una demostració culinària a l'hotel Ritz de Madrid
El xef Quique Dacosta fa una demostració culinària a l'Hotel Ritz de Madrid / À Punt NTC

La llista (del 51é al 100é) dels millors restaurants del món, un "aperitiu" del rànquing dels 50 millors, que es presentarà el 5 d'octubre a Anvers (Bèlgica), inclou quatre establiments espanyols. Però només, dos Quique Dacosta Restaurant (Dénia) i Aponiente (El Puerto de Santa María) milloren la posició respecte a la classificació anterior. 

En concret, el restaurant de Quique Dacosta, amb tres estreles Michelin, ha escalat del lloc 81é en la classificació de 2019 fins al 74é en l’actualitat. 

Dacosta, distingit amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2020, és el creador i director gastronòmic del Mandarín Oriental Ritz Madrid, que va obrir a l’abril d’enguany, a més de propietari i creador d’El Poblet (dues estreles Michelin), Vuelve Carolina, Llisa Negra, Mercatbar i ArrosQD, la seua aposta més internacional en ple cor de Londres.

Espanya té fins al 5 d'octubre cinc restaurants situats entre els 50 millors del món: Etxebarri (Biscaia) en tercer lloc, Mugaritz (Guipúscoa) en el seté, Gaudir (Barcelona) en el nové, Azurmendi (Biscaia) en el catorzé, i Elkano (Guipúscoa), en el 30é. També podria entrar DiverXO (Madrid) després que el seu cuiner, David Muñoz, ha quedat escollit com el millor del món en The Best Chef Awards. 

També et pot interessar

stats