Quique Dacosta rep la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2020

El xef tres estreles Michelin s’ha mostrat orgullós del guardó “en un any tan difícil per a tots”.

Imatge d'arxiu del xef Quique Dacosta
Imatge d'arxiu del xef Quique Dacosta / À Punt NTC

El xef tres estreles Michelin Quique Dacosta ha quedat distingit aquest dimarts amb la Medalla d'Or al Mèrit en les Belles Arts 2020, juntament amb altres personalitats de la cultura. "Em sent molt orgullós de representar la gastronomia, la cuina i l'hoteleria en aquest premi en un any tan difícil per a tots", ha afirmat en rebre la notícia.

Dacosta ha agraït al Ministeri de Cultura la sensibilitat cap a la gastronomia: "Aquest reconeixement suposa un suport rellevant no sols al nostre treball, sinó també a un sector que compta amb tant de talent".

"És un premi també per a proveïdors, productors, agricultors, ramaders i pescadors que s'esforcen perquè disposem de les millors eines per a contar la nostra història", ha manifestat el cuiner.

En aquesta edició, la resta de personalitats reconegudes amb el guardó més important de la cultura són el compositor i cantant Pau Donés; els actors Antonio Resines, Adriana Ozores, Emma Suárez, Carlos Hipólito i Álvaro de Luna; el dissenyador Andrés Sardá; la cantant Rosario Flores; els directors de cinema Montxo Armendáriz i Álex de la Iglesia; la bailaora Sara Baras i el bailaor Antonio Canales, els músics Manolo García i Gustavo Dudamel; la soprano María Bayo; i el filòsof Emilio Lledó, entre d’altres.

Dacosta, distingit també com a doctor honoris causa en Belles Arts en 2013, és el creador i director gastronòmic del Mandarin Oriental Ritz Madrid, que obrirà en els pròxims mesos, a més de propietari i creador d’El Poblet (dues estreles Michelin), Vuelve Carolina, Llisa Negra, Mercatbar, i ArrosQD, la seua aposta més internacional en ple cor de Londres.

També et pot interessar

stats