Quines són les tendències gastronòmiques d’enguany?

Xefs valencians destaquen en unes jornades d’Alacant la cuina de quilòmetre zero

Jornades gastronòmiques a Alacant / À Punt NTC

Cinc estreles Michelin han fet este dilluns al matí un dinar solidari a Alacant per tal de recaptar fons per a una ONG. Però no és l’única cita gastronòmica que s’ha viscut hui a la ciutat, ja que allí s’han pogut conéixer quines són les tendències d’enguany. 

Un centenar de comensals han gaudit del dinar elaborat per les mans de cinc estreles Michelin i deu sols Repsol. Xefs que han aportat la seua experiència amb l'objectiu de recaptar fons per a l'ONG Alacant Gastronòmica Solidària. De manera quasi simultània al MARQ s'han celebrat les jornades "Tendències gastronòmiques del 2024", on també han assistit estreles Michelin de la Comunitat Valenciana i on s'ha destacat la cuina de quilòmetre zero.  

“Els ingredients predominants en les nostres propostes han d’estar arrelats en la proximitat i han de generar un impacte positiu en els nostres voltants. M’agradaria pensar que és més una necessitat que una tendència”, assegura el xef de Barx Ricard Camarena. 

Els millors davantals destaquen que el rebost de les comarques valencianes és un tresor, amb productes de mar com els eriçons o de terra com l'arròs. Els cuiners busquen l'equilibri per a trobar plats saludables i sostenibles, un objectiu que també busquen els que ens visiten, actualment el 25 % dels turistes ho fan per raons gastronòmiques. 

També et pot interessar

stats