Quatre forns valencians, premiats amb l'estrela Michelin del pa

Han entrat a formar part dels 80 guanyadors de la Ruta Espanyola del Bon Pa.

Quatre forns valencians han entrat a formar part dels 80 guanyadors de la Ruta Espanyola del Bon Pa
Quatre forns valencians han entrat a formar part dels 80 guanyadors de la Ruta Espanyola del Bon Pa / Panàtics

Més de 250 forners s’han presentat a la segona edició de la Ruta Espanyola del Bon Pa, organitzada per les associacions Pa de Qualitat i Panàtics. D’aquests 250, sols 80 han quedat guardonats amb l’estrela Michelin del pa: així s'han coronat com els obradors que ofereixen el millor pa de tot Espanya.

Entre els premiats, hi ha quatre forns valencians: el Forn San Bartolomé (València), de Jesús Machí; el Forn Balvent (Mislata), de Vicente Balbastre; Better Pan (Alacant), de Ramón Macià; i La Pastisseria (l’Alcúdia), de Jesús Herrandis. Els tres primers forns repeteixen reconeixement, ja que van quedar seleccionats en l’edició del 2017, mentre que l’establiment alcudià entra al rànquing per primer any amb el seu pa roscà.

La selecció la van fer durant tot un any, mitjançant un tast anònim dels productes de cada forn per un jurat compost per professionals del sector forner. A més, l’organització va fer visites sorpresa als establiments dels participants per a qualificar les condicions de les instal·lacions, el tracte als clients i la qualitat dels productes en venda, entre altres característiques essencials per als obradors.

Com és un dels millors pans d’Espanya?

Fent honor a la frase El menjar entra pels ulls, i tal com asseguren en l’organització Panàtics, el primer pas per a seleccionar un bon pa és l'aparença exterior. Així i tot, no s’ha de deixar enganyar la vista, ja que la farina empolsada o l’aparença de rústic no significa que siga un bon pa. Per aquest motiu, també és molt important la vista interior. La molla hauria de tindre forats grans i irregulars: això assegura que el pa és totalment artesà.

Altres factors importants són l’aroma, el gust i la textura en la boca. La corfa és més cruixent i grossa que en el pa industrial, cosa que, a més, ajuda a mantindre el producte més temps.

També et pot interessar

stats