Quatre-cents tambors donen el tir d’eixida a la Setmana Santa d'Alacant

En tan sols huit anys, la Tamborada s’ha convertit en un dels actes més esperats d’aquestes celebracions, declarades d’interés turístic nacional

La Tamborrada d'Alacant s'ha convertit en un dels actes més esperats de la Setmana Santa / Efe

La Tamborada, un dels actes més esperats de la Setmana Santa d’Alacant, declarada d’interés turístic nacional, ha tornat a la plaça de Santa Maria aquest diumenge al migdia per a celebrar la huitena edició.

L'artista Pepe Espadero ha sigut l’encarregat de fer el toc d'honor, al qual ha seguit el so de prop de 400 tambors de les 27 germandats i confraries que protagonitzen aquestes celebracions, així com diverses associacions musicals que participen en les processons. Tot seguit, la comitiva ha prosseguit fins a la plaça de l’Ajuntament.

L'alcalde, Luis Barcala, ha afirmat que aquest acte "s'ha convertit en tradició en tan sols huit anys” i ha destacat que "s'avança en la desestacionalització de l'oferta turística, perquè la Setmana Santa és un dels millors exponents de la cultura i tradició i contribueix a impulsar l'economia local".

Amb la tornada a la normalitat després de la pandèmia, “s'ha pogut tornar a la plaça de Santa Maria, un dels llocs emblemàtics d'Alacant i de la Setmana Santa", s’ha felicitat el president de la Junta Major de Germandats i Confraries, Alfredo Llopis.

La Tamborada l'ha dirigida el director de la banda de cornetes i tambors Crist de la Canya, pertanyent a la Germandat Stabat Mater del col·legi dels Germans Maristes, Sergio Godínez.

També et pot interessar

stats