La Setmana Santa d'Alacant, festa d'interés turístic nacional

El Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme atorga el reconeixement a una festa que "emociona profundament la ciutadania d'Alacant"

Imatge d'arxiu de la Setmana Santa d'Alacant
Imatge d'arxiu de la Setmana Santa d'Alacant / À Punt

La Setmana Santa d'Alacant ha obtingut el reconeixement de festa d'interés turístic nacional. El secretari d'estat de Turisme, Fernando Valdés, després de comprovar que la sol·licitud cursada per la Generalitat compleix els requisits establits en l'Orde ICT/851/2019, de 25 de juliol, ha signat la declaració. Així ho ha anunciat aquest divendres en un comunicat el Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme.

Fonts de la Generalitat han informat que el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, es reuneix aquest divendres a Alacant amb el president de la Junta Major de Germanors i Confraries de la Setmana Santa, Alfredo Llopis, per a "valorar aquest reconeixement que acaba d'anunciar el Ministeri".

"Amb un total de 28 processons entre el Diumenge de Rams i el Diumenge de Resurrecció, és extremadament difícil destacar-ne només alguna", ha valorat el secretari d'estat de Turisme.

"Tant per la ubicació de la seu com per les característiques dels carrers que recorren, la grandària dels trons, les trobades espectaculars que hi fan i la gran devoció de les imatges, la Setmana Santa d'Alacant emociona profundament tant els alacantins familiaritzats amb la festivitat com els turistes que s'hi acosten a conéixer-la", ha dit el secretari d'estat.

Segons la nota de premsa del Ministeri, la Setmana Santa d'Alacant està molt present en la resta de festivitats que celebra la ciutat al llarg de l'any, ja que les confraries i germanors organitzen un tram de la cavalcada de Reis, així com diversos concerts en actes especials.

A més, per iniciativa de la Junta Major i l'Associació Provincial d'Empresaris d'Hoteleria d'Alacant (Apeha) s'han creat les Jornades Gastronòmiques de Quaresma, en les quals participen els bars i els restaurants més rellevants d'Alacant, tant els divendres de Quaresma com durant la Ruta de la Tapa Confrare.

És especialment singular El Caputxí, un programa de mà on es troba tota la informació dels actes que tindran lloc en Quaresma i Setmana Santa, fruit d'un intens treball d'actualització i recopilació d'informació.

Es tracta d'un dels elements fonamentals per a la difusió i promoció de la Setmana Santa que es reparteix en la Casa de la Festa, les oficines de turisme municipals i autonòmiques i, cada any, en la Fira Internacional de Turisme (Fitur), a Madrid.

Segons el comunicat del Ministeri, "un dels actes més esperats de la Setmana Santa pels habitants d'Alacant i els visitants és la tamborrada, que des que va començar, el 2015, ha sigut un èxit en totes les edicions".

Segons la nota de premsa, "la concentració es fa a la plaça de Santa Maria i, després de diferents tocs dirigits per professorat de percussió, s'inicia una desfilada fins a la plaça de l'Ajuntament, on continua el redoblament de tambors dins d'un gran ambient de color i música".

També et pot interessar

stats