Públic nou per als museus

El Dia Internacional dels Museus destaca enguany per la hiperconnectivitat entre la tecnologia i el visitant.

Imatge: Jero Santarrufina

Amb el lema “Museus hiperconnectats, enfocaments nous, públics nous” el Dia Internacional dels Museus pretén arribar més enllà del públic habitual. En un món cada vegada més connectat, la tecnologia permet que els fons museístics siguen més atractius i complets.

Als museus de totes les comarques del nostre territori s'han preparats activitats i programació extraordinàries que inclou visites guiades, tallers i conferències. Coincideix també amb la Nit dels Museus Europeus, per la qual cosa aquest cap de setmana molts obriran fins a la mitjanit i pràcticament tots seran gratuïts.

A Alacant onze museus de la província s'han unit per a promocionar-se conjuntament com a centres atractius per a l'espectador amb rutes guiades i activitats infantils. El Museu Arqueològic d'Alacant (MARQ) oferirà activitats i tallers escolars en col·laboració amb l'Associació Síndrome de Down. El MARQ també ha dissenyat un concurs de dibuix infantil. El Museu Arqueològic i d’Història d’Elx presenta programes didàctics i familiars, a més de visites guiades. 

El Museu Nova Tabarca rep els visitants amb una ruta monitoritzada pels senders de l'illa. El Museu de la Universitat d'Alacant organitza activitats socioeducatives amb jocs d'animació i accions solidàries. També el Vila Museu, a la Vila Joiosa, que conserva una col·lecció arqueològica i etnogràfica excepcionals amb la major nau antiga del Mediterrani, trobada al jaciment de Bou Ferrer, munta hui activitats noves com una exposició sobre la solidaritat dels pobles suec i noruec durant la Guerra Civil espanyola. Els ciutadans que visiten cinc d’aquests museus, a més de l’entrada lliure, obtindran unes ulleres de realitat virtual.

 

També Castelló ofereix tot un seguit de possibilitats en totes les comarques. A l’Alt Maestrat els alumnes de les escoles que conformen el Parc Cultural Valltorta-Gassulla podran gaudir d'una jornada d’esplai i educació al Museu de la Valltorta. Sogorb convida a conéixer tots els béns culturals i patrimonials dels seus museus amb entrada lliure. El museu de Belles Arts de la capital de la Plana, el Museu de la Mar de Peníscola i el de la Ceràmica de l'Alcora obriran fins a la mitjanit i inclouran visites guiades.

Alguns museus seran també gratuïts a la ciutat de València, com ara l'IVAM amb connexions en directe, a través de Facebook, amb departaments desconeguts com restauració, registre o biblioteca i la participació de noms del món de la cultura que expressaran la seua visió sobre les exposicions. Al Centre del Carme diferents disciplines artístiques demostraran la diversitat i la interrelació de les arts.

A la Vall d'Albaida, el Museu de Titelles acull aquest dissabte una gran festa que servirà de cloenda als actes del 20 aniversari com a museu. Bocairent o Gandia, amb els seus museus arqueològics, la Cova-Museu del Pirata Dragut a Cullera, el Centre d'Interpretació de Sagunt, l'Ecomuseu de Bicorb o el Museu del Vi de Requena són altres propostes, entre moltes més, per a gaudir de la celebració del Dia Internacional dels Museus. 

També et pot interessar

stats