Promotors i administracions valencianes estudien com reactivar els concerts

Festivals com el FIB a Benicàssim ja han clavat els ulls en el mode de Barcelona l

Imatge d'un moment del concert que va oferir aquest cap de setmana el grup Love of Lesbian al palau Sant Jordi de Barcelona / Alejandro García (EFE)

A Barcelona es va celebrar aquest cap de setmana el primer concert multitudinari de la pandèmia. Un espectacle del grup Love of Lesbian en què no hi havia distància social entre el públic (vora 5.000 assistents), però si mascaretes i prova prèvia negativa que garantira que no tenien coronavirus. Una delegació valenciana, composta per personal de l'administració i programadors musicals, va assistir i ja pensen com exportar aquest model a la Comunitat Valenciana per a reflotar el turisme dels festivals.

"Vam anar setze persones de festivals de la Comunitat Valenciana i va ser molt emocionant. Va ser estrany, perquè anàvem tots tapats, però també vam tornar d'alguna manera a l'antiga normalitat", ha expressat Daniel Arnal, responsable de Mediterranew Musix.

En el programa Les notícies del matí, el sector de l'oci nocturn ha explicat que veuen aquest experiment com una oportunitat per a recuperar aquest tipus de celebracions a la Comunitat Valenciana. "No cal cancel·lar, cal vacunar. Fa mesos que estem treballant i hem presentat idees i esborranys", ha avançat Víctor Pérez, president de Fotur.

De fet, i en aquesta línia, aquesta setmana està prevista una reunió per a establir protocols i buscar fórmules. "S'està buscant la manera de trobar l'equilibri entre la seguretat i que la gent puga continuar gaudint dels festivals valencians", ha confirmat Isaura Navarro, secretària autonòmica de Salut Pública.

Per a Daniel Arnal, "podríem haver sigut els primers" a provar aquest tipus d'esdeveniments culturals amb mesures de seguretat. No obstant això, "serem els segons i ho farem millor", ha conclòs.

També et pot interessar

stats