Els promotors musicals valencians demanen ampliar els horaris de concerts en finalitzar l'estat d'alarma

Demanen al govern que escolte les propostes de les CCAA abans de prendre mesures dràstiques

Concert protocol pandèmia
Imatge aèria d'un concert amb les noves mesures de seguretat / Teo Angelovski / Shutterstock
21 d'abril 2021 - 20:30

Els promotors musicals de la Comunitat Valenciana reclamen que s'amplien els horaris a partir del 9 de maig, dia en què està previst que finalitze l’estat d’alarma. Entre altres peticions destaquen que els concerts puguen realitzar-se a l'aire lliure durant els pròxims mesos, sempre que la situació sanitària ho permeta.

La Federació És Música s’avança a la posició del govern espanyol i demana evitar que es restringisquen "de manera dràstica" els aforaments en esdeveniments "multitudinaris" culturals i esportius, per considerar-les "inoperants i indiscriminades". 

Encara que el Ministeri de Sanitat només ha fet un sondeig preliminar que no s’ha debatut ni votat, des de l'Associació de Promotors Musicals de la Comunitat Valenciana adverteixen que “aquesta actitud trenca completament el pla de treball que s'està plantejant des de les comunitats autònomes, per a tractar de trobar solucions conjuntes que permeten organitzar concerts segurs i garantisquen la supervivència del sector”. Així mateix, el col·lectiu recorda que es va establir una taula de treball del sector cultural amb responsables de Salut Pública, Cultura i Turisme per tal d’avançar en la desescalada de forma "organitzada i segura".

 En les reunions mantingudes des del passat 6 d’abril, els promotors han plantejat la possibilitat que la música en directe tinga una catalogació cultural diferenciada de la resta d'esdeveniments multitudinaris generals, "perquè s'ha demostrat que són activitats totalment segures que, des de l'inici de la pandèmia, compleixen rigorosos protocols sanitaris".

Un aforament segons la vacunació

El sector ha proposat a l'administració diverses mesures, com la millora progressiva dels aforaments en els concerts, “segons com avance el pla de vacunació i la situació de contagis". A més, de cara a la finalització de l'estat d'alarma, prevista per al 9 de maig, la música en directe també ha sol·licitat l'ampliació dels horaris per a activitats musicals a l'aire lliure durant els pròxims mesos, sempre que la situació sanitària ho permeta.

Aquestes mesures disposen del suport de la Secretaria Autonòmica de Cultura, i Salut Pública que s'ha mostrat favorable a estudiar-ne la viabilitat. Per aquest motiu, el sector de la música valenciana demana al Ministeri de Sanitat que espere que les autonomies els facen arribar les seues conclusions i no prenga decisions precipitades. 

El sector de la música aporta més del 3% al PIB en la Comunitat Valenciana i genera milers de llocs de treball, especialment, durant el període estival. 

També et pot interessar

stats