Les primeres ones de la mar arriben a la plaça de l’Ajuntament de València

Comença el trasllat de peces de la falla municipal, que enguany fan Manolo García i Marina Puche

Dues peces de grans dimensions de la falla municipal que ja ocupen la plaça de l'Ajuntament de València
Dues peces de grans dimensions de la falla municipal que ja ocupen la plaça de l'Ajuntament de València / À Punt NTC

La mar, algunes ones, han arribat aquest dilluns a la plaça de l’Ajuntament de València. No banyen, però no els falta ni l'identitari color de la mar, ni tampoc el moviment. Es tracta de les ones que conformaran la base de la falla municipal, el monument que ha dissenyat l’artista Manolo García i la dissenyadora Marina Puche per a les Falles d’enguany.

Després del primer tast d’aquesta falla, que va arribar al cor de la ciutat el dissabte de vesprada, aquest dilluns han començat a arribar les primeres góndoles, carregades de peces de grans dimensions, fins al centre de la plaça, on prendrà forma el monument de Manolo García.

Sota el lema "Cardioversió valenciana", la falla repassarà les experiències que fan bategar el cor. De vesprada continuarà el trasllat de les peces de grans dimensions, que se sumaran a les ones que ja estan a la plaça i que conformaran la base del monument, i als dos grans ocells que han fet niu en la plaça des d’aquest dilluns.

A més de la falla municipal, algunes comissions d’Especial, com la del Pilar, han començat a traure les peces als carrers. Allà estaran esperant fins que el cap de setmana o principis de la pròxima les grues inicien la plantà. S'espera que d'ací a tres dies estiguen totes les peces del monument que concursa en Secció Especial en aquesta plaça del nucli antic.

En el cas d'altres comissions d'aquesta categoria, la de Na Jordana, el seu artista, Mario Gual, ultimava els detalls dels dimonis i les fades del monument que es plantarà vora l'antic llit del Túria. En cosa d'uns dies iniciaran el camí de no retorn.

També et pot interessar

stats