El Pregó dona el tret d’eixida a les Fogueres d’Alacant

La lectura ha sigut un moment especialment emotiu, després de dos anys de pandèmia, acompanyada d’un espectacle de llum i so

Moment en què la façana de la Casa Consistorial d'Alacant s'ha encés per llegir el pregó de les Fogueres
Moment en què la façana de l'ajuntament d'Alacant s'ha encés per llegir el Pregó de les Fogueres / À Punt NTC

Alacant ha viscut aquesta nit un dels moments grans de les seues festes de Fogueres, amb la lectura del Pregó al balcó principal de l’Ajuntament. Els tres pregoners encarregats de donar veu al discurs fester, un moment especialment emotiu després de dos anys de silenci, han sigut Pedro Espadero, María José Sicuter i Chiqui Sánchez. 

A la plaça d'Espanya han fet un Homenatge al Foguerer i Barraquer mort, que s'ha desenvolupat al costat del Monument al Foguerer, obra de Pepe Gutiérrez i inaugurat ara fa quaranta anys. La mantenidora de l'acte ha sigut Raquel Fernández, presidenta de la foguera Gran Via-Garbinet, que ha emocionat el nombrós grup d'assistents amb la seua intervenció.

A continuació ha començat la Desfilada del Pregó, on les diverses comissions i set agrupacions musicals han recorregut els principals carrers fins a arribar a la mateixa plaça de l'Ajuntament, on finalment ha tingut lloc el discurs.

A més, els assistents han gaudit d’un espectacle de llum i so, amb efectes de foc fred i el llançament de serpentines i confeti biodegradable, que han arribat a tota la plaça impulsat per setze màquines automatitzades.

Els arcs i columnes de les tres portes principals de l'ajuntament, que donen a la plaça, també tenien una decoració especial i han disposat d'una ornamentació floral a base de boix, eucaliptus i flor preservada.

També et pot interessar

stats