Alacant s’il·lumina per a les Fogueres del Retrobament

Més de 700.000 punts de llum i quaranta focus els han distribuït en sis torres per il·luminar les fogueres oficials 'Ars amandi' i 'La Terra en les millors mans', de Pedro Espadero i Sergio Gómez

Les llums de la façana de l'Ajuntament d'Alacant per a les Fogueres 2022
Les llums de la façana de l'Ajuntament d'Alacant per a les Fogueres 2022 / À Punt NTC

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, ha encés aquest dimecres l'enllumenat oficial de les Fogueres 2022, batejades com les del Retrobament, acompanyat de la bellea del foc adulta, Marina Niceto, i la infantil, Valeria Gómez. 

A la plaça de l'Ajuntament hi ha cinquanta arcs amb 319.707 leds que poden canviar de color. Damunt de la façana de l'ajuntament se situa la llegenda “Foguerers 2022”, que ha alçat les exclamacions dels assistents a l'acte. A aquests arcs se'ls sumen quaranta focus de 200 watts distribuïts en sis torres que donen major visibilitat a les fogueres oficials Ars amandi i La terra en les millors mans, originals de Pedro Espadero i Sergio Gómez, respectivament.

Les llums instal·lades als principals carrers del centre de la ciutat d'Alacant
Les llums instal·lades als principals carrers del centre de la ciutat d'Alacant / À Punt NTC

A més, el consistori també ha instal·lat un total de 700.000 llums led pel recorregut oficial, que abasta des de l'avinguda d'Alfons el Savi fins a la plaça de l'Ajuntament, passant per la Rambla, les quals simulen tessel·les de color blanc i blau. La de l'avinguda d'Alfons X el Savi s'assembla a les ones de l'Esplanada, i està composta de més de seixanta arcs i 500.000 leds. La potència conjunta arriba a 56.141 watts.

La vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, ha assenyalat que “ha sigut realment emocionant tornar a viure l'encesa després de dos anys en què no hem pogut gaudir de la Festa" i ha assegurat que “aquestes Fogueres seran espectaculars”.

També et pot interessar

stats