Polèmica per l’ús de la IA en el cartell de l’Aplec dels Ports

Artistes locals i part del veïnat critiquen l'artista guanyador Òscar Blanch, mentre l’organització el defén

Cartell de l'Aplec dels Ports / À Punt NTC

Polèmica per a utilitzar la intel·ligència artificial (IA) per a dissenyar el cartell de la nova edició de l'Aplec del Ports. Artistes locals i part del veïnat han criticat a través de les xarxes socials que l'artista guanyador, Òscar Blanch, haja fet ús de la IA. L'organització li dona suport.

L’acolorit cartell que representa la unitat de Sorita i Palanques al voltant de la música, amfitrions de la 45a edició de l'Aplec dels Ports, està en el centre de la polèmica a la comarca. El jove artista del Matarranya, Òscar Blanch, defén l’ús parcial de la intel·ligència artificial en el disseny del cartell: “La IA no substitueix en cap moment la creativitat i la idea de l’artista. Els comentaris que estic rebent són molt negatius”, assegura. 

L'organització dona suport a la decisió del jurat. “No som gent experta, no som professionals. Vam veure que l’estava usant com un recurs més i vam decidir tirar endavant”, afirma Elia Calvo, membre del jurat de l’Aplec. 

Diversos artistes locals critiquen l'elecció, però els experts veuen en la IA una ferramenta més de treball. “Es tracta d’una ferramenta que ajuda a generar imatges que, d’una altra manera, serien impossibles”, apunta el vicedirector de l’Escola de Disseny de Castelló, David Marqués. L'organització trau ferro a la polèmica i convida a la participació de l'Aplec que se celebrarà a Palanques i Sorita entre el 26 i 28 de juliol. 

També et pot interessar

stats