El pòdcast sobre memòria democràtica 'El Mur', premi de divulgació científica d’Iberoamèrica

L'equip del projecte radiofònic transmèdia prepara la pròxima entrega, amb cinc capítols nous, que trobaran en l’exili el fil conductor

'El Mur' rep el guardó a millor peça de divulgació científica d'Iberoamèrica

El Mur, el pòdcast radiofònic transmèdia sobre la memòria democràtica valenciana ha rebut aquest divendres el guardó a millor peça de divulgació científica d'àudio atorgat per l'associació de produccions culturals iberoamericanes a Bucamaranga (Colòmbia).

Aquest projecte periodístic, coproduït per la Universitat de València i À Punt Mèdia i encapçalat pel professor i periodista Carlos López Olano, es compon de 13 pòdcasts de 24 minuts de durada a través dels quals es conten les històries de persones i llocs indegudament oblidats.

El llegat de la mestra republicana Alejandra Soler, les vivències de l’últim supervivent valencià d’un camp de concentració, Francesc Aura, o l’enigmàtic recorregut de la Pastora, l'exmaquis intersexual dels Ports, són alguns dels personatges que ha fet reviure la sèrie en l’última temporada. Tots els capítols es poden recuperar en el lloc web d’À Punt Mèdia.

Aquesta sèrie documental compta amb un equip format per Eduard Torres en redacció, gestió de xarxes i il·lustracions; Sergio Formoso en imatge, disseny visual i web; Miguel Coll en edició, realització sonora i locució; i Ofèlia Sanmartín en correcció del valencià. També hi col·labora la professora de Periodisme de la Universitat de València Lola Bañón.

Actualment, preparen la pròxima entrega, amb cinc capítols nous, que trobaran en l’exili el fil conductor d’aquest monogràfic. Mèxic o Moscou seran alguns dels punts de parada per a reconstruir la memòria dels exiliats valencians pel franquisme.

També et pot interessar

stats