La pluja prevista al sud de València i nord d'Alacant suspen processons

El barri de la Santa Creu d'Alacant tornarà a acollir una de les més icòniques del territori, amb el Crist que baixa pels carrers costeruts del nucli antic

Processó de la Santa Creu d'Alacant pels carrers del nucli antic el 2019
Processó de la Santa Creu d'Alacant pels carrers del nucli antic el 2019 / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 d'abril 2022 - 11:28 Actualitzat: 13 d'abril 2022 - 18:45

Després de dos anys sense celebrar processons, els confrares que desfilen aquest dimecres miren al cel amb el temor que es complisquen les pitjors previsions, que apunten a pluges generals i generoses a tota la Comunitat Valenciana.

A Oriola, la Junta Major de Confraries de la ciutat ha decidit cancel·lar totes les previstes per a aquest Dimecres Sant. També ho han fet les juntes parroquials del Rosari del Canyamelar, la dels Àngels i la de Crist Redemptor-Sant Rafael de València. Així mateix,  la junta major de confraries de Torrevella també ha suspés la processó d'aquesta nit. També ho han fet a Onda.

A Alacant, els confrares de la germandat de la Santa Creu, una de les més icòniques del territori, confien a poder baixar el Crist pels carrers costeruts del nucli antic. A més de la parada obligada per la pandèmia, la celebració pendent del 75 aniversari del Crist Captiu i la refundació de la germandat després de la Guerra Civil incrementa les ganes de traure la imatge en processó.

El president de la Santa Creu, Moncho Riquelme, augurava una processó més multitudinària, si és possible. “És una processó que cala molt en l’espectador, sempre ve moltíssima gent i no sols del barri, sinó de tot Alacant. Al fervor que desperta El Gitano, s’afig l’orografia del barri, que obliga a baixar-lo i pujar-lo per carrers estretíssims, on no cap ni una agulla”, explicava en Les notícies del matí.

Entre els moments més emotius, s’espera tornar a veure al barri de la Santa Creu l’emotiva baixada del Crist pel carrer de Sant Rafael, amb les saetes, i la reverència a la patrona de la ciutat a la cocatedral de Sant Nicolau.

Però els carrers d’Alacant no seran els únics que bulliran aquesta vesprada si finalment la pluja no ho impedeix. A Crevillent hi ha tres processons programades i fins a set a Elx. Més al sud, a Oriola, també tindrà lloc la del Natzaré.

A les comarques del centre de la Comunitat Valenciana i localitzats com Alzira també confien a celebrar un dels viacrucis més multitudinaris de la Setmana Santa, el de la germandat del Crist en l’Agonia, que recorrerà en escrupolós silenci els carrers del centre i el nucli antic. La capital de la Ribera Alta també desvelarà aquesta nit el resultat del seu peculiar concurs de dossers, una manifestació única al territori.

A Gandia, hi ha previstes set processons, algunes de les quals per a protagonitzar l’Encontre.

A Vila-real, per la seua banda, també desitgen poder celebrar la desfilada de confraries, prevista per a aquest dijous.

A pesar que les ganes de traure els passos són moltes, s’espera que la pluja caiga especialment al nord de la província d’Alacant i al sud de València aquest dijous.

De fet, aquesta zona està en nivell groc per precipitacions que podrien arribar fins als seixanta litres per metre quadrat en només dotze hores, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

Per al Dijous Sant, una jornada en la qual també es concentren nombroses processons i enguany festiva a la Comunitat Valenciana, sembla que aquestes no perillaran perquè, a partir del migdia, cessaran les precipitacions. La pluja donarà pas a un dia gris, amb el cel cobert i vent moderat, però sense risc de pluges, que ja no faran acte de presència el que queda d’aquest llarg pont festiu. 

També et pot interessar

stats