El pianista austríac Rudolf Buchbinder torna a València per a interpretar un concert de Gershwin

El Palau de la Música remarca que estrena una temporada amb els millors pianistes del món

El pianista Rudolf Buchbinder
El pianista Rudolf Buchbinder / Eva Ripoll (Europa Press)

El pianista austríac Rudolf Buchbinder torna aquest dijous a l'abonament del Palau de la Música de València per a interpretar, amb l'Orquestra de València, el Concert per a piano en fa major del nord-americà George Gershwin. L'obra va ser estrenada a Nova York en 1925 i interpretada pel mateix compositor. Consta de tres moviments influenciats pel jazz, en els quals es poden apreciar elements com el blues o el ragtime.

La cita serà en el Teatre Principal, a les 19:30 hores, dins d'un programa dirigit pel director hongarès Gergely Madaras, i en el qual també es podrà escoltar Voile, per a 20 cordes de Iannis Xenakis i la Simfonia en re menor de César Franck.

La presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat aquesta setmana respecte a Buchbinder que "en aquesta temporada en què estem gaudint dels millors pianistes del món, no podia faltar aquest concertista tan volgut i demandat pel nostre públic, que sempre ha apreciat la seua tècnica, presència escènica i aqueixa manera tan característica d'interpretar les partitures, ja que no de bades és considerat l'hereu de la gran escola de piano vienesa". Buchbinder va ser alumne de Bruno Seidlhofer, que al seu torn va ser mestre d'altres llegendes com Friedrich Gulda o d'Alfred Brendel.

D'altra banda, el director de l'auditori, Vicent Ros, va destacar durant la presentació que amb el concertista austríac "completem la millor terna de grans pianistes internacionals que es poden programar en l'actualitat, i que pocs auditoris poden tenir a gal·la oferir als abonats".

També et pot interessar

stats