Personalitats de la cultura reviuen a les comarques del sud amb el paste up de Fiiguers

L’artista urbà apega les seues recreacions a parets d’Oriola, Elx o València per a difondre el llegat de destacats personatges

Fiiguers, artista del Paste Up

De segur que passejant pels carrers d’Oriola, Elx o València s’han trobat amb un personatge destacat del món de la cultura vestit amb un particular atrezzo apegat a la paret. Són xicotets murals del que es coneix com a paste up, una tècnica d’art urbà contemporani que consisteix a fer obres urbanes amb paper apegat a la paret, que han eixit de la mà de Fiigueers, un artista emergent que s’ha consolidat a les comarques del sud.

Més enllà del propòsit artístic, Fiiguers assegura que l’objectiu del seu treball és divulgatiu. Així, ha donat vida a Picasso, Alicia Alonso, Hitchcock, Miguel Hernández, Juan Francés o Clara Campomor en els carrers d’Elx, Alacant, Oriola o València. Ja ha reconvertit més de 28 personatges amb l’estètica de la cultura pop en icones urbanes.

Sorgit de la pandèmia

D’origen xilé, Fiiguers fa més de quinze anys que viu al Baix Segura. Masagista de professió, aquest artista que cultiva l’art urbà es considera un artista fill de la pandèmia. Va ser en el confinament quan va esclatar aquesta traça artística que ell mateix desconeixia. Ara, té més d'un miler de seguidors en les xarxes.

Per a complir aquest propòsit divulgatiu que pretén, acompanya els seus murals d’un codi QR que, en ser capturat pels espectadors, ofereix informació sobre el protagonista del mural.

Un dels codis QR que Fiiguers situa al costat del personatge cèlebre perquè l'espectador conega les seues aportacions
Un dels codis QR que Fiiguers situa al costat del personatge cèlebre perquè l'espectador conega les seues aportacions / À Punt NTC

Els seus personatges han arribat a Berlín, Estocolm o Nova York per intercanvi amb altres artistes. Fiiguers sap que el seu art és il·legal i polèmic, però això no l’allunya del simbolisme de la seua obra.

També et pot interessar

stats