La periodista i activista afrodescendent Ida B. Wells, convertida en una Barbie

Mattel amplia la col·lecció de nines "Dones Inspiradores" amb la figura de la dona que va lluitar pels drets de les persones negres i del sexe femení

La nina Barbie inspirada en la periodista Ida B. Wells
La nina Barbie inspirada en la periodista Ida B. Wells / Reuters

Mattel, la multinacional joguetera creadora de Barbie, farà una Barbie de la periodista i activista afrodescendent Ida B. Wells. Amb la inclusió d’aquesta nina en el seu catàleg, l’empresa continua ampliant la sèrie "Dones Inspiradores" que, com ha afirmat Mattel en el seu compte d’Instagram, està "dedicada a destacar els herois que van aplanar el camí perquè generacions de xiquetes van somiar en gran i van marcar la diferència",

La nina, que eixirà a la venda el 17 de gener, l’han dissenyada amb un vestit negre llarg, clàssic del segle XIX, i els trets de la comunitat negra s’observen en la pell, el cabell o les celles.

A més, per a recordar el seu treball, porta un diari de l’època a les mans. La nina d’Ida B. Well integra la mateixa col·lecció que ja ha retut homenatge a Frida Kahlo i Eleanor Roosevelt.

Ida B. Wells, nascuda el 1862 a Mississipí, va ser una precursora dels drets de les persones negres, va integrar el moviment sufragista i va fundar l’Associació Nacional per al Progrés de les Persones de Color, que lluitava pels drets civils i els de les dones als Estats Units.

Pulitzer a títol pòstum

A més, aquesta dona afrodescendent va ser pionera en el periodisme d’investigació, ja que va documentar centenars de casos de discriminació racial de finals del segle XIX i principis del XX. De fet, l’any passat li van atorgar el premi Pulitzer, que premia els millors treballs periodístics als Estats Units, a títol pòstum. 

També et pot interessar