Quins són els joguets que triomfen en cada país del món?

Les videoconsoles guanyen la partida en tot el planeta, però encara hi ha països on els més menuts es decanten per jocs sense pantalla

Els xiquets i les xiquetes prefereixen les videoconsoles a la resta de jocs tradicionals. A Espanya, l'última PlayStation 5 és el producte que més interés ha despertat entre el públic. Són les dades que es desprenen d'un estudi de la plataforma en línia The Toy Zone que ha analitzat el volum de consultes sobre joguets en internet abans de la campanya de Nadal que ara acaba.

Els joguets més populars al món
Els joguets més populars al món / The Toy Zone

En el mapa fet públic es pot veure a simple vista que el roig, el color que representa les consoles de jocs, predomina a tot el món. El segueixen els dispositius de PlayStation, Xbox o Nintendo, pràcticament a la majoria de continents són el producte principal. Però, més enllà dels dispositius electrònics, encara hi ha regions on alternatives més tradicionals com ara els joguets de construcció, les nines o els jocs de taula continuen sent els preferits.

A països del centre i el nord d'Europa, per exemple, els joguets de Lego i Playmobil guanyen la batalla als dispositius electrònics. Les peces multicolors de Lego no només triomfen al seu país d'origen, Dinamarca, sinó que també ho fan en altres d'Europa Central. En canvi, els ninos que ací hem conegut tradicionalment com clics, amb una seu de l'empresa alemanya a Onil (Alcoià) des dels anys 70, són el principal joguet en altres països com ara Àustria, Suïssa, Grècia o Xipre. També a Europa, cal destacar el cas de Bèlgica, l'únic país del continent on un joc de taula, el clàssic d'encadenar paraules, és el més popular.

Els joguets més populars a Europa
Els joguets més populars a Europa / The Toy Zone

Qui juga amb nines?

A banda de les consoles de jocs, certes regions del món encara prefereixen joguets que podríem considerar més tradicionals com les nines. En molts països africans, la Barbie és el joguet més demandat, com també passa en altres de Sud-amèrica com l'Equador, el Perú o el Paraguai. A l'altra banda del planeta, a Oceania, també s'allunyen de les pantalles i pràcticament en tots els casos es decanten pels joguets de construcció.

L'estudi també analitza l'interés més específic per altres joguets infantils segons la categoria dels productes o les diferents generacions. Així, l'estadística revela conclusions com que Espanya és un dels pocs països del món, junt amb el Regne Unit, que té l'escalèxtric com el joguet més intergeneracional o que Superman és el superheroi més popular entre els més joves.

Els joguets clàssics més populars al món
Els joguets clàssics més populars al món / The Toy Zone

També et pot interessar

stats