Penélope Cruz rep el Premi Nacional de Cinematografia

El jurat ha valorat el "brillant llegat" de l’actriu que "enriqueix el patrimoni cultural espanyol"

Penélope Cruz rep a Sant Sebastià el Premi Nacional de Cinematografia
Penélope Cruz rep a Sant Sebastià el Premi Nacional de Cinematografia / Javier Etxezarreta (Efe)

L'actriu Penélope Cruz ha rebut aquest dissabte de mans del ministre de Cultura, Miquel Iceta, el Premi Nacional de Cinematografia 2022 en el marc del Festival de Cinema de Sant Sebastià, un guardó que reconeix un dels currículums cinematogràfics més rellevants del cinema espanyol actual.

El premi s’afegeix a un ampli palmarés que inclou altres reconeixements internacionals, com les quatre nominacions a l'Oscar, una d'elles en forma de premi de l'acadèmia americana per Vicky, Cristina, Barcelona, un Cèsar d'Honor francés, la Copa Volpi del Festival de Venècia i tres premis Goya d’un total de 13 nominacions.

El Ministeri de Cultura, que concedeix anualment aquest guardó dotat amb 30.000 euros, ha destacat que el jurat ha apostat enguany per la intèrpret de manera unànime "pels èxits acumulats el 2021, que s'uneixen a tots els recollits en una trajectòria excepcional". A més, el jurat afegeix que es tracta "d’una actriu icònica" amb un "brillant llegat" que "enriqueix el patrimoni cultural espanyol".

En la passada edició, el guardó va distingir José Sacristán, que va unir-se a una àmplia llista de personalitats de la cinematografia espanyola, entre els quals hi ha Isabel Coixet, Antonio Banderas o Fernando Trueba.

També et pot interessar

stats