La reobertura dels estudis de Ciutat de la Llum d'Alacant es presentarà al Festival de Sant Sebastià

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'encarregarà de la presentació en un acte previst el 19 de setembre

La Ciutat de la Llum, en arxiu
La Ciutat de la Llum, en arxiu / SPTCV

El president de la Generalitat, Ximo Puig, presentarà el pròxim 19 de setembre la reobertura dels estudis de Ciutat de la Llum d'Alacant al Festival de Sant Sebastià, on espera "fer un pas més en la promoció dels espais i infraestructures" davant de les principals productores de cinema, institucions i premsa especialitzada. I és que la Ciutat de la Llum d'Alacant reobrirà aquesta tardor les portes per a començar a funcionar amb la vocació de convertir-se en un gran centre de producció audiovisual. 

El govern valencià calcula que en els pròxims cinc anys el complex industrial audiovisual acollirà unes 200 produccions, una vintena de les quals seran de grans dimensions. Això generarà, entre altres efectes econòmics, 5.000 contractes i 1,4 milions de pernoctacions a Alacant i l'entorn.

El Festival de Sant Sebastià constitueix el marc idoni, segons la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), per a "donar a conéixer oficialment la reobertura de Ciutat de la Llum", ja que "disposa de prop de 500 mitjans de comunicació nacionals i internacionals acreditats per a l'edició d'enguany i la presència dels agents més destacats del sector audiovisual".

La presentació es desenvoluparà a partir de les 11 hores del 19 de setembre al Club de Premsa del Centre Kursaal, dins del mateix festival, i l'assistència estarà limitada per l'aforament de la sala, "per la qual cosa estarà dirigit a una selecció primmirada d'assistents professionals, productors, institucions i entitats", han assegurat des de SPTCV.

La Societat de Projectes Temàtics destaca que la Ciutat de la Llum "té unes característiques úniques, tant per les instal·lacions com per la privilegiada ubicació", ja que "disposa de 300 hectàrees de superfície i platós, així com serveis avançats de producció audiovisual amb tots els mitjans i instal·lacions necessàries". I ha remarcat també que els estudis, que compten amb sis platós i tres edificis de suports, "són considerats com els millors d'Europa i uns dels millors del món, tant per les instal·lacions com per la privilegiada ubicació".

També et pot interessar

stats