Els Pelegrins de les Useres tornen després de dos anys de parada per la pandèmia

La romeria d'anada i tornada al santuari de Sant Joan de Penyagolosa, que es remunta al segle XIV, se celebrarà al mes d'abril

Els pelegrins de les useres
Els Pelegrins de les Useres / Diputació de Castelló

Les Useres (Alcalatén) recupera la tradició dels pelegrins després de dos anys d'interrupció a causa de la pandèmia de covid. Serà al mes d'abril.

El pelegrinatge a les Useres és una romeria que es remunta al segle XIV. Es tracta d'una penitència silenciosa, declarada bé d'interés cultural immaterial en 2016 i en la qual participen tretze homes del poble que pelegrinen 70 quilòmetres, els d'anada i tornada al santuari de Sant Joan de Penyagolosa.

L'alcalde del poble, Jaime Martínez, i el depositari d'aquesta ancestral tradició, Alfredo Royo, han mantingut aquest dijous una trobada amb el vicari general, Javier Aparici, en el Palau Episcopal de Castelló per a comprovar l'evolució de les obres de rehabilitació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa i com afectaran la celebració del pelegrinatge.

"L'objectiu és que hi haja una perfecta coordinació entre totes les parts perquè la peregrinació es desenvolupe, dins de les limitacions que poden imposar les obres, amb total seguretat i amb la brillantor més gran possible", ha assenyalat Martínez.

L'alcalde ha anunciat que s'ha demanat al bisbat informació "sobre les dependències que es podran utilitzar" i també s'ha acordat elaborar una relació dels serveis que caldrà garantir en aqueixes jornades, "com és el cas de serveis higiènics i, per descomptat, aigua corrent".

També et pot interessar

stats