La pel·lícula 'Tros' i el curtmetratge 'Espinas', premiats en el 45é Festival de Cinema d'Elx

S'ha homenatjat l'actriu i directora valenciana Rosana Pastor en el festival per la seua trajectòria polifacètica

Guardonats de la 45a edició del Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx
Guardonats de la 45a edició del Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx / Fundació Mediterráneo

El Festival Internacional de Cinema Independent d'Elx (FICIE) ha clausurat la 45a edició aquest divendres amb el lliurament dels premis a les millors produccions audiovisuals en un acte que ha tingut lloc a l’Hort del Xocolater, a la capital del Baix Vinalopó.

Espinas, dirigida per Iván Sáinz-Pardo, ha aconseguit el Premi Extraordinari Fundación Mediterráneo al millor curtmetratge del festival il·licità. L'altre gran premi de la nit, el guardó al millor llargmetratge, ha sigut per a Tros, de Pau Calpe.

Precisament una de les grans novetats d'aquesta 45a edició ha sigut la creació de la categoria de llargmetratges, en la qual concursaven huit pel·lícules espanyoles, òperes primes dels seus directors.

D'altra banda, Luis Boyer, president de Fundació Mediterráneo, organitzadora de l'esdeveniment, ha fet lliurament de la Palmera de Plata com a homenatge a tota la trajectòria de la polifacètica directora, actriu i política valenciana Rosana Pastor, guanyadora d'un premi Goya pel seu paper en Terra i Llibertat.

Rosana Pastor arreplega el premi
Rosana Pastor arreplega el premi / Fundació Mediterráneo

El drama Free Fall, dirigit pel realitzador francés Emmanuel Tenenbaum, ha obtingut el Premi Ciutat d’Elx al Millor Curtmetratge de Ficció i el Premi al Millor Curtmetratge d'Animació ha sigut per a la pel·lícula Loop, de l'animador argentí Pablo Polledri.

Durant les projeccions dels curtmetratges, el públic assistent ha votat a través dels telèfons mòbils per a elegir el guanyador del Premi Hort del Xocolater. El guardó d'enguany ha sigut per al curtmetratge Joselito dels directors Josep C. Jiménez Revuelta i Marta Jiménez Revuelta.

D'altra banda, el Premi al Millor Documental ha sigut per a Espejismos, dirigida per Alfonso Palazón. La historia de todas nosotras d'Itxaso Díaz també ha sigut guardonada amb el Premi al Curtmetratge sobre Drets Humans.

La producció italiana Diritto di voto, del director Gianluca Zonta, i la dominicana Un pasaje sin regreso, de José Gómez de Vargas, han aconseguit el Premi al Millor Curtmetratge Europeu i Iberoamericà.

El curt Miedo, del realitzador Ángelo Moreno, ha obtingut el Premi FesCurt al millor curtmetratge de la Comunitat Valenciana. Així mateix, el Premi Cineclub Luis Buñuel al Millor Curt d'Autor Novell ha sigut per a Raquel Guerrero i Inútil.

Finalment, el premi Mobile Film Maker al millor curt rodat amb un telèfon mòbil ha sigut per a l'israelià Nahd Bashir i la seua pel·lícula A Dead Sea.

També et pot interessar

stats