Pedro Duque s’estrena com a escriptor amb un conte per a xiquets

L’exastronauta ha escrit un relat sobre Isaac Newton amb el qual tracta d’atraure el públic infantil a personatges històrics que han canviat el món

Pedro Duque publica un conte sobre el científic Isaac Newton / À Punt NTC

Pedro Duque, que fou astronauta i ministre, debuta ara com a escriptor, i s'estrena en la literatura amb un conte per a xiquets i xiquetes sobre el científic Isaac Newton. L’objectiu de l’obra és atraure el públic infantil a personatges històrics que han canviat el món. 

Persones tan cèlebres com Isaac Newton, que va descobrir la llei de la gravetat i la teoria del moviment dels cossos celestes. Contar la seua història i fer-la interessant per als més menuts és el repte i la meta de Duque en aquest escrit, ja que per a ell “és una persona que ha canviat la ciència i que ha fet el concepte mateix de la ciència”.

L’autor ens ha presentat el seu llibre aquest dilluns a Xàbia, on passa llargues temporades. Retirat de la política després d'arribar a ser ministre i prejubilat de la carrera espacial, ara vol dedicar-se a l’escriptura, una tasca que presenta un desafiament: “Cada paraula i cada frase d’un llibre per a xiquets s’ha de pensar deu vegades més. Has de resumir sense canviar el sentit”.

Després de ser el primer astronauta espanyol que ha viatjat a l'espai, ara contempla amb satisfacció les carreres de Sara Garcia i Pablo Álvarez. Molts xiquets i xiquetes somien anar a l'espai, però per cada astronauta es necessiten deu mil científics i enginyeres. Però això és un altre conte.

També et pot interessar

stats