'Manuel Supercorazón', un relat nascut a les aules per a visibilitzar les cardiopaties congènites

Aquest relat il·lustrat està inspirat pel nebot de la professora, que va nàixer amb una cardiopatia congènita

Il·lustració de Manuel Supercorazón

Un conte per a conscienciar sobre un tema tan delicat com les cardiopaties congènites. Per a una professora d'institut i les seues alumnes de Banyeres de Mariola aquesta és la millor manera per a donar a conéixer una situació que viuen en silenci moltes famílies. Manuel Supercorazón és un xiquet molt especial amb superpoders que li naixen del cor, un personatge de llibre amb un alter ego ben real. Un salt de la realitat a la ficció literària gràcies a una professora i les seues tres alumnes.

Raquel Molina, professora, explica que a ella és un tema que li toca de prop: té un nebot que va nàixer amb una cardiopatia congènita. Una fundació va ajudar moltíssim la família, Menudos Corazones, que va acompanyar la criatura quan l'operaren, només nàixer. Del seu agraïment a la fundació va sorgir la idea d’escriure i il·lustrar en classe aquest llibre amb les alumnes, amb l’objectiu de donar visibilitat a les cardiopaties congènites.

Duna Sanchis, alumna, relata com tenien clar des del principi que el llibre havia d’estar protagonitzat pel nebot de Raquel, Manuel, i que el cor havia de ser fonamental en la narració. Una tasca ben rebuda després d'un intens treball darrere.

També et pot interessar

stats